Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hroznový koláč

Reklama

V miske vyšľaháme 3 žĺtky s práškovým cuk - rom, tvarohom a mliekom dopenista. Postupne pridávame preosiatu múku s kypriacim práš - kom, až pokým nevznikne hladká zmes.

POTREBUJEME

Cesto:
- 3 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 100 g mäkkého tvarohu
- 2 lyžice mlieka
- 150 g hladkej múky
- štipku kypriaceho prášku
- tuk na vymazanie a strúhanku na vysypanie formy

Krém:
- 250 g mascarpone alebo smoatnového nátierkového masla
- 50 g jemného tučného tvarohu
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 g jemného kryštálového cukru

Na ozdobenie:
- 1 až 2 vrecúška bezfarebnej želatíny (tortové želé)
- 250 až 300 g hrozna (bieleho aj červeného)


1. V miske vyšľaháme 3 žĺtky s práškovým cuk - rom, tvarohom a mliekom dopenista. Postupne pridávame preosiatu múku s kypriacim práš - kom, až pokým nevznikne hladká zmes.

2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do pripravenej zme si. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, povrch uhladíme. For mu s cestom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút dozlatista. Upečený koláč vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.

3. Medzitým si pripraví - me krém z mascar po - ne, tvarohu, vanilínového a kryš tálového cukru. Všetko spolu vymiešame a zmes rozotrieme po celom povrchu vychladnutého koláča. Bobuľky hrozna otrháme zo stoniek, opláchneme a nechá - me odkvapkať.

4. Podľa návodu na oba - le pripravíme želatínu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Do plnky na koláči vtlačíme bobuľky hrozna, zalejeme ich želatínou a nechá - me stuhnúť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS