Reklama

Hovädzie mäso na víne

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

POTREBUJEME: 600 g hovädzieho mäsa, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, mäsový vývar, 100 ml paradajkového pretlaku, 150 ml suchého bieleho vína, olej, bobkový list, mletú sladkú červenú papriku, mletú rascu, mleté čierne korenie, soľ, 2 jarné cibuľky na ozdobenie, lístky petržlenovej vňate na ozdobenie, vaječné halušky ako prílohu

1. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso. Opečieme, potom poprášime mletou sladkou červenou paprikou. Posypeme mletou rascou a spolu pár minút opekáme.

2. Mäso podlejeme teplým mäsovým vývarom. Pridáme bobkový list, paradajkový pretlak, prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni dusíme.

3. Asi v polovici dusenia mäso podlejeme suchým bielym vínom. Prípadne aj prilejeme mäsový vývar a osolíme. Pridáme tenké plátky cesnaku a dusíme, kým mäso nebude mäkké.

4. Udusené mäso podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Podávame s vaječnými haluškami. Na tanieri dozdobíme kolieskami jarnej cibuľky a lístkami petržlenovej vňate.

pre 5 osôb