Reklama

Gulášová polievka

Gulášová
polievka

Zdroj: Peter Záhradník, profimedia.sk

Reklama

Potrebujeme: 300 g bravčového mäsa z pliecka, 1 lyžicu gulášového korenia, 1 lyžicu oleja, 1 veľkú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 väčšiu paradajku, 1 zelenú papriku, 3 bobuľky nového korenia, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1 lyžičku drvenej rasce, 4 zemiaky, 1 lyžičku majoránu, mleté čierne korenie, soľ podľa chuti

AKO NA TO:

1. Mäso nakrájame na menšie kocky. Posypeme gulášovým korením, premiešame a necháme v mise chvílu odstáť.

2. Medzitým v hrnci rozohrejeme olej a krátko osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Primiešame na kúsky nakrájanú olúpanú paradajku, na pásiky nakrájanú papriku a celé korenie.

3. Mäso vložíme do hrnca, posypeme mletou paprikou a rascou. Prikryté dusíme 15 minút. Nastrúhame 1 zemiak, prilejeme asi 100 ml horúcej vody, premiešame a dusíme ešte 10 minút. Potom prilejeme 1,2 l horúcej varíme 20 až 25 minút.

4. Keď je mäso takmer mäkké, do polievky vhodíme zvyšné zemiaky nakrájané na kocky. Varíme ešte asi 10 minút domäkka. Polievku dochutíme majoránom, mletým korením a soľou. Podávame s chlebom.