Grilovaný tuniak s pečenou paprikou
10. 10. 2010, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 0:57)

Zdroj: Peter Záhradník
Reklama
POTREBUJEME: 450 g tuniaka, 80 g menších čerstvých šampiňónov, 120 g pečených paprík naložených v olivovom oleji 30 g masla, cesnakový olej, grilovacie korenie, petržlenovú vňať, soľ, uvarenú ryžu
Pre 3 osoby, čas prípravy: 25 minút
AKO NA TO:
1. Menšie kúsky tuniaka osolíme, posypeme grilovacím korením a pokvapkáme cesnakovým olejom. Ochutenú rybu necháme 15 minút odstáť v chlade.
2. Potom kúsky ryby rozložíme na vymastený plech a pri miernej teplote ugrilujeme.
3. Šampiňóny opečieme v panvici na rozpustenom masle.
4. Ugrilovaného tuniaka dáme na tanier a pridáme opečené šampiňóny s uvarenou ryžou. Podávame s pečenými paprikami a dozdobíme lístkami petržlenovej vňate.