Grilmajsterka v akcii: Aby ste navarili nielen chutne, ale aj bez úrazu
9. 7. 2013, 2:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 21:45)

Zdroj: Profimedia.sk
Varenie, a obzvlášť grilovanie, má svoje neskutočné čaro. Ako si ho naplno vychutnať a hlavne, neprísť k úrazu, vám napovie náš článok.
Užite si varenie v letnej kuchyni. Máme pre vás niekoľko báječných tipov, ako to zvládnete bez stresu.
Dôležité sú prípravy
1. Deň vopred si naporciujte mäso a naložte ho do marinády.
2. Hodinu pred príchodom hostí poriadne rozhorúčte gril, aby bolo dostatok uhlíkov.
3. Pre hladošov prichystajte zopár klobások ako predjedlo, pretože čakanie na grilované mäso je dlhé.
Myslite na hygienu
1. Mäso a klobásy zbaľte do príručnej chladničky a vyberajte ich na gril postupne.
2. Ostatné potraviny porozdeľujte každú extra do dobre uzatvárateľných nádob.
3. Chlieb a pečivo zabaľte do bavlnenej utierky, inak by sa mohlo zapariť.
4. Zoberte si veľký kanister s vodou, termosku s ľadom aj s horúcou vodou na kávu a čaj.
5. Nezabudnite na papierové utierky, vlhčené vreckovky a veľké vrece na smeti.
6. Nepoužívajte rovnaké podložky a náčinie na mäso a zeleninu ani na surové a upečené mäso.
Marináda
Môžete si kúpiť hotovú tekutú alebo sušenú zmes, ale vlastné experimentovanie má extra čaro. Okrem oleja vám ako tekutý základ pre korenie a bylinky poslúžia med, citrónová šťava, sójová omáčka, kečup a horčica.
Mäso naložte do marinády niekoľko hodín vopred.
Bezpečnosť nadovšetko
- Gril postavte na rovnú a pevnú podložku, ďalej od stromov a drevených plotov.
- Na dno grilu nedávajte alobal, zhromažďuje sa v ňom tuk, ktorý môže vzplanúť.
- Na podpaľovanie používajte iba špeciálne zapaľovače na to určené.
- Dávajte pozor na deti a domáce zvieratá, aby neprišli do styku s horúcimi časťami grilu.
- Nehaste oheň vodou. Vodná para môže popáliť!
Ešte viac tipov a receptov na skvelú grilovačku nájdete v extra špeciáli Báječnej Ženy Grilovačka.
PRÁVE V PREDAJI!