Čokoládová bábovka
26. 4. 2010, 12:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 22:41)

Zdroj: Peter Záhradník
POTREBUJEME 200 g čokolády na varenie 250 g masla 6 vajec 180 g práškového cukru 1 lyžicu nutelly 250 g polohrubej múky 2 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva 60 g pomletých orechov Na potretie: 250 ml pomarančového džúsu 150 ml marhuľového džemu 150 g rozpustenej čokoládovej polevy
Pre 11 osôb, čas prípravy: 120 minút
AKO NA TO:
1. Na kúsky polámanú čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Po častiach pridávame vychladnutú čokoládu s maslom, nutellu, preosiatu múku s kypriacim práškom a pomleté orechy.
2. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 175 °C približne 50-60 minút. Upečenú bábovku vo forme necháme vychladnúť a potom ju vyklopíme.
3. Do hrnca nalejeme pomarančový džús, pridáme marhuľový džem, na miernom ohni rozpustíme, vychladíme a potrieme bábovku. Necháme 30 minút odstáť.
4. Rozpustenou čokoládovou polevou polejeme bábovku a necháme ju stuhnúť.