Citrónové kuracie prsia s pomarančom
9. 2. 2010, 9:04 (aktualizované: 10. 7. 2024, 22:33)

Zdroj: PETER ZÁHRADNÍK
POTREBUJEME: 4 kusy kuracích pŕs aj s kožou, 2 citróny, 1 pomaranč, sušený cesnak, korenie na kurča, celú rascu, 300 g zemiakov, olej, soľ
AKO NA TO:
1. Umyté a osušené kuracie prsia osolíme. Šťavu z polovice citróna zmiešame s olejom, sušeným cesnakom, a korením na kurča. Ochutenou marinádou potrieme osolené kuracie prsia, posypeme celou rascou a necháme odstáť 30 minút na chladnom mieste.
2. Odležané kuracie prsia uložíme do olejom vymastenej zapekacej misy, prikryjeme a vložíme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Zemiaky aj so šupkou umyjeme, pokrájame a v slanej vode predvaríme. Pomaranč aj so zvyšným citrónom dobre umyjeme, osušíme a pokrájame.
3. Asi po 40 minútach pečenia kuracie prsia vyberieme z rúry, pridáme predvarené zemiaky, pokrájané citrusy, pokvapkáme olejom a spolu dopečieme .