Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Citrónové kuracie prsia s pomarančom

PETER ZÁHRADNÍK

Zdroj: PETER ZÁHRADNÍK

Reklama

POTREBUJEME: 4 kusy kuracích pŕs aj s kožou, 2 citróny, 1 pomaranč, sušený cesnak, korenie na kurča, celú rascu, 300 g zemiakov, olej, soľ

AKO NA TO:

1. Umyté a osušené kuracie prsia osolíme. Šťavu z polovice citróna zmiešame s olejom, sušeným cesnakom, a korením na kurča. Ochutenou marinádou potrieme osolené kuracie prsia, posypeme celou rascou a necháme odstáť 30 minút na chladnom mieste.

2. Odležané kuracie prsia uložíme do olejom vymastenej zapekacej misy, prikryjeme a vložíme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Zemiaky aj so šupkou umyjeme, pokrájame a v slanej vode predvaríme. Pomaranč aj so zvyšným citrónom dobre umyjeme, osušíme a pokrájame.

3. Asi po 40 minútach pečenia kuracie prsia vyberieme z rúry, pridáme predvarené zemiaky, pokrájané citrusy, pokvapkáme olejom a spolu dopečieme .

Vyberáme pre vás niečo PLUS