Reklama

Chuť mora na brehu Dunaja: Šéfkuchári z Talianska a Španielska prišli hostiť Slovákov

Fiorenzo Ricci a David Diaz

Zdroj: SPAYZA

Reklama

Jedna z najväčších slovenských reštaurácií prichádza s vynoveným menu aj úplne novou terasou. Jedálny lístok, ktorý reflektuje to najlepšie z mediteránskej kuchyne, zostavili špeciálne pre Primi Eurovea šéfkuchári z Talianska a Španielska. Základom noviniek sú regionálne produkty a recepty krajín Stredozemného mora.

Autorom nového menu je Brand Chef Medusa Group, Španiel David Diaz, ktorý veľmi úzko spolupracoval so šéfkuchárom Primi Eurovea, Talianom Fiorenzom Riccim. David pochádza z Katalánska a v Barcelone a Prahe varil v michelinských reštauráciách.

„Keď niekto príde do Primi, chcem, aby si pri jedle spomenul na to, ako to isté jedol na dovolenke v Stredomorí. Pripomenúť mu tento zážitok je pre mňa to najdôležitejšie,“ tvrdí Diaz. Zaujímavé je, že David pôvodne študoval právo, no po dvoch rokoch štúdia zo dňa na deň odišiel študovať gastronomickú školu.

Obľúbenými novinkami určite budú:

  • PAELLA DE MARISCOS

Podľa receptu Davidovej mamy – so slávkami, krevetami a kalamármi. „Všade, kde som pracoval, musela byť v menu autentická katalánska paella. Je to moja vizitka,“ vysvetľuje David.

Zdroj: red

PAELLA DE MARISCOS

  • BRAVČOVÉ LÍČKA IBÉRICO

Ibérico je španielske plemeno prasiat – celý život sú kŕmené žaluďmi, čo dáva ich masu krásnu tukovú kresbu. Líčka sú z mliečnych prasiatok a tak sú extra jemné. S nimi si vychutnáte prosciutto crudo a šafránové rizoto.

Zdroj: red

BRAVČOVÉ LÍČKA IBÉRICO

  • CHOCOS FRITOS

Vysmážané baby kalamáre s limetkovou majonézou. „Sú to mladé kalamáre, vďaka tomu sú mierne dosladka. Verím, že to bude šupa.“ Táto typicky stredomorská surovina sa u nás nevyskytuje bežne, určite ju príďte ochutnať.

Španielske chute sa v novom menu prelínajú s talianskymi a ďalšími mediteránskymi receptami.

Zodpovednosť za autenticitu a dlhodobú kvalitu Primi Eurovea má Fiorenzo Ricci, ktorý je denne na placi. Popri paelle, gazpachu či bravčových líčkach Ibérico tu aj preto zákazníci nájdu aj viac druhov cestovín, rizoto a množstvo ďalších skvelých jedál. To najobľúbenejšie zo „starej“ Primi Eurovea však ostalo v novom jedálnom lístku zachované.

Fiorenzo Ricci je typický Talian a je na to patrične hrdý: „Jedlá talianskej kuchyne sú známe po celom svete. Ale v každej krajine ich prispôsobujú a menia. Niekedy možno nevedia, ako ich navariť správne. Je našou úlohou ukázať, ako naše jedlo chutí naozaj a prečo sa tieto jedlá stali takými populárnymi.“

Zdroj: red

Terasa Primi

Nové menu je doplnené o výrobky pekárne Crustino, ktorú Medusa otvorila len prednedávnom. V Primi Eurovea sa k jedlám podáva pečivo, ktoré bolo vymyslené na mieru novému menu. „Vyšpecifikovali sme si nielen typ pečiva, ale aj jeho vlastnosti. Či má byť vzdušnejšie, tvrdšie, mäkšie, zloženie byliniek, množstvo soli,“ upresňuje David Diaz.

Nové menu prichádza spolu so zmenou terás Primi Eurovea. Tie neprešli iba rekonštrukciou, ale boli úplne nanovo a na mieru dizajnovo navrhnuté. Cez deň a aj po zotmení tak budú dotvárať pohodlnú a štýlovú prímorskú atmosféru.

Medusa ku každej svojej značke pristupuje individuálne a zodpovedne. Rovnako, ako počas majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, keď Medusa spustila kampaň na Klubovne, aj teraz pripravila pre Primi Eurovea reklamnú podporu. „Už od začiatku júna komunikujeme naše novinky bigboardami. Od 14. 6. sme spustili intenzívnu kampaň vo FUN Rádiu a rádiu Expres, od 17. 6. sú zverejnené citylighty a online kampaň. Nové menu intenzívne podporujeme aj cez náš vernostný program Medusacard,“ dodáva CEO gastroskupiny Peter Štecko. Rádiospot nahrali samotní tvorcovia menu David a Fiore, ktorého leitmotívom je „spor“ o to, či je lepšia španielska, alebo talianska kuchyňa.