Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cestovinový šalát so zelenou fazuľkou

Reklama

POTREBUJEME: 400 g cestovín, 300 g zelenej fazuľky, 3 až 4 jarné cibuľky, 1 až 2 väčšie strúčiky cesnaku, 1 lyžicu nasekanej bazalky, 2 lyžice olivového oleja, 100 až 150 g nastrúhaného tvrdého syra

AKO NA TO:

1. Fazuľku očistíme a zbavíme tuhých vlákien. Jarnú cibuľku pokrájame na kolieska, cesnak očistíme a roztlačíme. V osolenej vriacej vode povaríme fazuľky asi 10 až 20 minút, aby boli pevné na zahryznutie.

2. Podľa návodu na obale uvaríme cestoviny, ktoré scedíme a vrátime do hrnca. Cestoviny zmiešame s fazuľkami, cibuľkou, cesnakom a bazalkou. Pokvapkáme olivovým olejom a na tanieri posypeme nastrúhaným syrom.

4 až 6 porcií

Vyberáme pre vás niečo PLUS