Broskyňový koláč s tvarohom
1. 9. 2010, 12:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 22:53)

Zdroj: Peter Záhradník
POTREBUJEME: Cesto: 250 g polohrubej múky, 130 g masla, 60 g práškového cukru, 1 vajce, Tvarohová plnka: 500 g jemného tvarohu, 120 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 4 vajcia, 2 balíčky krémového prášku Zlatý klas, broskyne, žlté želé
Pre 10 osôb, čas prípravy: 80 minút
AKO NA TO:
1. Z múky, masla, cukru a vajca vypracujeme hladké cesto.
2. Cesto rozvaľkáme na plát a vložíme ho do vymasteného, múkou vysypaného plechu. Popicháme vidličkou a dáme do vyhriatej rúry pri teplote 180 °C na 10 minút predpiecť.
3. Pripravíme si plnku: Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, rozšľahanými vajcami a Zlatým klasom.
4. Na predpečené cesto navrstvíme plnku a koláč vrátime späť do rúry dopiecť.
5. Upečený koláč necháme vychladnúť. Poukladáme naň pokrájané broskyne a zalejeme pripraveným žltým želé.