Mäsová rolka s pórom
21. 7. 2010, 10:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 22:49)

Zdroj: Peter Záhradník
POTREBUJEME: 1 väčší pór, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžicu strúhanky, 120 g farebných paprík, 1 strúčik cesnaku, 1 šalotku, vývar, vegetu, sušený majorán, mleté čierne korenie, soľ
Pre 4 osoby, čas prípravy: 70 minút
Ako na to:
1. Pripravíme si plnku:
Mleté mäso osolíme, ochutíme vegetou, mletým čiernym korením, prelisovaným cesnakom, sušeným majoránom a nadrobno pokrájanou šalotkou.
2. Pridáme vajce, preosiatu strúhanku a nadrobno pokrájané farebné papriky. Plnku premiešame a odložíme na 20 minút do chladničky.
3. Medzitým pór rozoberieme na listy. Opláchneme ich pod vodou a nakrátko ich dáme povariť do osolenej vody. Potom ich vyberieme, scedíme a po vychladnutí jednotlivé listy uložíme na pracovnú dosku tesne vedľa seba do obdĺžnikového tvaru. Natrieme na ne plnku a opatrne zvinieme do rolky.
4. Uložíme na vymastený plech, podlejeme malým množstvom vývaru, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Asi po 40 minútach alobal odstránime a rolku dopečieme.