Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rebríček najhnusnejších jedál strednej Európy: Číslo 10 šokovalo Slovensko! To je riadna hanba

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    VIDEO Tri slovenské jedlá to dotiahli do rebríčka najhnusnejších jedál sveta: Ktoré to sú?
    Reklama
    Logo Plus JEDEN DEŇLogo Plus JEDEN DEŇ

    Diana Kotesová

    Vedúca oddelenia Zahraničie

    Uznávaný portál Taste Atlas zverejnil rebríček, kde sa zameral na najhoršie stredoeurópske jedlá a nápoje, no, bohužiaľ, v prvej desiatke malo zastúpenie aj Slovensko.

    Slovenská kuchyňa sa dostala do svetového rebríčka. Nejde však o veľmi pozitívny rekord, tri z našich pochutín, na ktoré nedá žiadny Slovák dopustiť, nájdeme medzi 100 najhoršími na celom svete. Túto skutočnosť potvrdil aj web Taste Atlas, ktorý zoznam zoraďoval podľa používateľských preferencií.

    Poďte sa spoločne s nami pozrieť na stredoeurópske špeciality, ktoré sa vo svete stretli so značným odporom. Niektoré, ktoré sa v ňom ocitli, vás možno prekvapia. 

    Herfstbok

    Zdroj: Taste Atlas

    Herfstbok, často nazývaný aj ako jesenné pivo, je typ silného a tmavého ležiaka, ktorý pochádza z Nemecka. Holandské pivá tohto typu sa však nestretli s obrovskou popularitou.

    Hessischer Handkäse

    Zdroj: Taste Atlas

    Názov a veľkosť syra Hessen Handkäse sú odvodené od tradičného spôsobu výroby, pri ktorom sa syr formoval ručne. Handkäse je nemecký regionálny syr z kyslého mlieka, ktorý sa vyrába vo Frankfurte nad Mohanom a v Porýní.

    Basler Mehlsuppe

    Zdroj: Taste Atlas

    Charakteristickým švajčiarskym pokrmom je výdatná, aromatická polievka pripravená z opraženej múky, hovädzieho vývaru, cibule a niekedy aj červeného vína.

    Salceson

    Zdroj: Taste Atlas

    Kedysi sa poľský syr považoval za menejcenný mäsový výrobok, dnes je považovaný za jedinečnú gurmánsku pochúťku.

    Czernina

    Zdroj: Taste Atlas

    Czernina je tradičná poľská polievka pripravovaná z kačacej alebo husacej krvi, ktorá sa konzervuje v octe, aby sa nezrážala.

    Riz Casimir

    Zdroj: Taste Atlas

    Hoci je riz Casimir plný exotických ingrediencií, ide o autentický švajčiarsky pokrm, ktorý sa pripravuje z kuracieho mäsa, smotany, kokosového mlieka, ryže, opražených mandlí, hrušiek, ananásu, broskýň a rôznych dochucovadiel, ako sú kari, čili, škorica, klinčeky, garam masala a bobkový list.

    Brotsuppe

    Zdroj: Taste Atlas

    Brotsuppe, čo znamená chlebová polievka, je skromné nemecké jedlo, ktorého základom je starý chlieb a mäsový vývar (zvyčajne hovädzí) alebo zeleninový vývar.

    Korn

    Zdroj: Taste Atlas

    Korn je nemecká obilná pálenka, ktorá sa tradične destiluje z fermentovanej pšeničnej, ražnej, pohánkovej, jačmennej alebo ovsenej kaše. Tento silný bezfarebný nápoj sa nikdy nesladí ani neochucuje a musí mať minimálne 32 % alkoholu.

    Zupa truskawkowa

    Zdroj: Taste Atlas

    Zupa truskawkowa je tradičná ovocná polievka pochádzajúca z Poľska. Zvyčajne sa pripravuje z kombinácie mrazených alebo čerstvých jahôd, cukru a voliteľných prísad, ako sú rezance, kyslá smotana a lístky mäty.

    Liptovská saláma

    Zdroj: Taste Atlas

    „Liptovská saláma je špeciálny druh salámy vyrobený v mäsokombináte v Dubnici nad Váhom. Unikátna receptúra ​​tejto salámy pochádza zo 70. rokov minulého storočia a pre svoju výraznú chuť si saláma získala veľkú obľubu medzi spotrebiteľmi,“ opisuje výrobok portál Taste Atlas.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Logo Plus JEDEN DEŇLogo Plus JEDEN DEŇ

    Diana Kotesová

    Vedúca oddelenia Zahraničie

    Už niekoľko rokov píše články s cieľom nielen informovať, ale aj inšpirovať. Jej najväčšími spoločníkmi sú knihy, ktoré ju sprevádzajú od detstva, vôňa čerstvej kávy a ticho skorého rána, kedy sa myšlienky najľahšie menia na vety. Miluje atmosféru starých novín, ruch redakcie aj ten zvláštny pokoj, keď sa všetko sústredí len na jedno – dobrý text.