Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Biele pečivo je horšie ako cigarety? Rakovina z rožkov

Biele pečivo môže spôsobiť rakovinu.

Zdroj: Ilustračná Freepik.com

Reklama

Ľudia, ktorí majú vysoký glykemický index, majú väčšiu pravdepodobnosť, že ochorejú na rakovinu pľúc. Mali by sa teda vyvarovať jedál, ktoré sú aj u nás obľúbené. Napríklad aj rožkov.

Mnoho štúdií už ukázalo, že uhľohydráty sú zlé pre naše zdravie, no najnovšie publikované správy hovoria, že sú dokonca príčinou rakoviny pľúc. Obzvlášť sa hovorí o potravinách, ktoré majú zvýšený glykemický index. Ide o biely chlieb, bagety, istý druh cereálií, najmä kukuričných či dokonca aj o ryžu. Podľa vedcov môže za rakovinu aj konzumácia menovaných potravín.
Portál dailymail.co.uk uváza, že až 12% nefajčiarov, ktorí zomreli na toto ochorenie, mali problém práve so zvýšeným glykemickým indexom. Riziko vzniká podľa toho, ako rýchlo narastá hladina cukru v našom tele po tom, ako sa najeme.

Výsledky pozorovaní navrhujú znížiť príjem bieleho pečiva, aby sme rakovine pľúc predišli. Náhradou by mohlo byť celozrnné pečivo a cestoviny, ražný chlieb či ovsené vločky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS