Redakcia testovala: Ktorá špargľa má najjemnejšiu chuť?
19. 3. 2014, 18:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 19:52)

Zdroj: Robo Hubač
Ktorá sterilizovaná špargľa má najjemnejšiu chuť?
Testovali sme 4 výrobky, pozrite si, ktorý dopadol najlepšie.
Špargľa v mierne slanom náleve
Giana
Hmotnosť 180 g/110 g
Cena: 1,55 €
Krajina pôvodu: Čína
Zloženie: špargľa, pitná voda, jedlá soľ, regulátor kyslosti E 330
Energia v 100 g: neuvedená

Zdroj: Robo Hubač
Špargľa v mierne slanom náleve (Giana)
Foto: ROBO HUBAČ
Redakcia hodnotí: Menšia, tenká biela špargľa vyzerá na prvý pohľad pekne. Po otvorení sa však ukážu stmavnuté, rozvarené hlavičky, ktoré sa pri neopatrnom vyberaní rozpadávajú na kašu. Nálev je číry a pomerne slaný. Chuť špargle je slanšia, trocha mdlá, s mierne horkastou dochuťou. Špargľa je dôkladne olúpaná, ale mierne vláknitá a príliš mäkká, preto s ňou treba narábať maximálne jemne. Keďže sa nedá bez poškodenia pokrájať na menšie kúsky, možno ju použiť iba v celku, napríklad ako prílohu.
Špargľa celá v slanom náleve - Víťaz testu
BelSun
Hmotnosť: 330 g/205 g
Cena: 2,75 €
Krajina pôvodu: Čína
Zloženie: špargľa, pitná voda, soľ, regulátor kyslosti: kyselina citrónová (E 330)
Energia v 100 g: 72 kJ
Zdroj: Robo Hubač
Špargľa celá v slanom náleve (BelSun)
Foto: ROBO HUBAČ
Redakcia hodnotí: Hrubšia biela špargľa vyzerá zdravo a elegantne, najlepšie drží tvar, hlavičky sú svetlé, pevné a nepoškodené. Nálev je číry, mierne slaný, príjemne vonia. Špargľa je dôkladne olúpaná, a hoci je hrubšia, nie je vláknitá. Pri tepelnom spracovaní sa nerozvarila, preto sa dá bez problémov vyberať i krájať a použiť podľa potreby. Chuťovo je výborná – jemná, šťavnatá, chrumkavá, primerane osolená, bez rušivých dochutí. Najviac pripomína doma pripravenú čerstvú špargľu.
Špargľa zelená v slanom náleve
Carretilla
Hmotnosť: 345 g/190 g
Cena:3,49 €
Zloženie: zelená špargľa, voda, jedlá soľ, regulátor kyslosti: kyselina citrónová (E 330)
Energia v 100 g: 68 kJ
Zdroj: Robo Hubač
Špargľa zelená v slanom náleve (Carretilla)
Foto: ROBO HUBAČ
Redakcia hodnotí: Dlhá, tenká zelená špargľa so strapatými hlavičkami vyzerá veľmi úhľadne, ale aj v tomto prípade je problém vybrať ju bez poškodenia, pretože je veľmi mäkká. Nálev je číry, jemne slaný. Špargľa je dobre očistená a nie je vláknitá. Chuťovo je veľmi dobrá, iba zľahka osolená, s mierne pikantnou dochuťou, trocha pripomína sterilizovaný hrášok alebo fazuľku. Pekne sa vyníma ako príloha, no s trochou opatrnosti sa dá aj pokrájať a použiť napríklad do šalátu.