Kamil Mikulčík v detstve: Buchty jedol s bratmi z jednej misy
26. 2. 2012, 15:00

Zdroj: Július Dubravay
Herec Kamil Mikulčík (34) je príležitostný kuchár, o čom sa presvedčili aj jeho kolegovia z Druhého dychu. Varenie považuje skôr za spoločenskú udalosť a doma varí málokedy, lebo, ako hovorí, nemá pre koho.
Kamil nie je typ muža, ktorý by sa vo varení vyžíval. „Doma veľmi nevarím, lebo nemám pre koho,“ priznal herec, ktorý sa minulý rok rozviedol s Kristínou Farkašovou (29) a v súčasnosti priateľku nemá. A keďže je zavalený prácou, na varenie mu neostáva ani veľa času. Preto niekedy radšej zbehne do reštaurácie na nejaké dobré menu.
Stihol sa aj porezať
Aj keď vie uvariť viacero jedál, nie vždy to dopadne slávne. „Napríklad dnes, hneď na začiatku varenia, som sa porezal. A minule som robil lososový tatarák a vôbec mi nevyšiel. Dal som tam veľmi veľa horčice a bolo to hrozné. Celé som to musel vyhodiť,“ zasmial sa. Najlepšie boli buchty u babky Kamil pri jedle nie je vyberavý, zje a ochutná úplne všetko. Najradšej však spomína na sladkú pochúťku z detstva.
Hneď na začiatku varenia v relácii Bez servítky si porezal prst.
Foto: Július Dúbravay
„Mali sme doma obľúbené jedlo, ktoré sme volali „z veľkej misy“. Jedávali sme to u mojej babky a bola to obrovská misa plná makových a tvarohových buchtičiek s maslom. V rodine sme traja bratia a všetci sme jedli z jednej veľkej misy. Nevedeli sme sa toho prejesť,“ zaspomínal si Kamil. Veľmi sa nezapotil Do relácie Bez servítky si pripravil skutočne jednoduché a rýchle menu.
Herec hostil svojich kolegov z Druhého dychu.
Foto: tv markíza
„Budem robiť pórkovú polievku, lososa so zemiakmi a s rukolovým šalátom a ako dezert bude zmrzlina. Pre toto jedlo som sa nejako zvlášť nerozhodoval, bola to skôr z núdze cnosť. A okrem toho, dnes budem hostiť zväčša dievčatá, ktoré sa venujú zdravej strave. Preto som vybral niečo, čo naozaj zjedia,“ dodal.