Reklama

Známy politik sa čoskoro stane otcom: A pozrite sa, čo robí cez Vianoce

Bratislavský župan Juraj Droba už syna má, starosta bratislavského Ružinova Martin Chren (vpravo) sa stane otcom prvý raz.

Zdroj: NORBERT SKALIČAN

Reklama

Známy liberálny politik a dnes starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren má tento rok výnimočné Vianoce. Užíva si ich oveľa viac a nepotrebuje ani darčeky. Veď už má ten najväčší: onedlho sa totiž prvý raz stane otcom!

„O niekoľko týždňov sa má narodiť naše prvé dieťa, takže v tejto chvíli dokončujeme úpravy v byte, aby bolo všetko načas pripravené. Stromček sme zdobili až tesne pred Štedrým dňom. V kancelárii ho však mám už pár dní a moje skvelé kolegyne ho takto krásne ozdobili,“ pochválil sa starosta.

Takýto stromček má Martin Chren v úrade.

Zdroj: paj

Takýto stromček má Martin Chren v úrade.

Rodinný recept

To, že Vianoce budú u Chrenovcov v znamení očakávania nového člena rodiny, je jasné. Predsa nám však prezradil, ako to u nich na sviatky vždy vyzerá a keďže rád varí, podelil sa s nami aj o jeden rodinný recept.

„Na Štedrý večer u nás doma nájdete na stole kapustnicu, opekance s tvarohom a rybu,“ vymenoval Chren jedným dychom a spomenul si aj na svoje najsmutnejšie Vianoce. „Najhoršie boli pre mňa prvé Vianoce potom, ako pri autonehode zomrel môj otec,“ priznal.

K jeho vianočným zvykom patrí v posledných rokoch aj to, že ako starosta Ružinova pozýva na Štedrý deň osamelých seniorov na skorú večeru. „Tentokrát to kvôli korone robiť nemôžeme, ale verím, že darčeky, ktoré sme pre nich vymysleli, ich tiež potešia,“ dodal.

Najkrajšie sviatky zo všetkých bude mať Martin Chren práve tento rok. „Už sa veľmi tešíme na naše prvé dieťatko,“ usmial sa, dal nám recept na kapustnicu a ponáhľal sa dokončiť ešte posledné predvianočné povinnosti. 
 

Kapustnica Martina Chrena

Recept ružinovského starostu môžete využiť na Silvestra. Skúste kapustnicu podľa Martina Chrena!

Cibuľu treba  upražiť dozlata a pridať kmín a bobkový list. Potom pridám mletú červenú papriku, ktorú pomaličky prepečiem, ale nemôže sa spáliť.

Keď je základ hotový, pridám mäso (údené koleno a krkovička), klobásy a varím približne 3 hodiny. Po hodine vyberiem klobásy a po 3 hodinách mäso a do vývaru pridám nakrájanú kyslú kapustu, ktorú zbavím vody (tú si odložím) a pridám sušené dubáky. Kapustu varím kým nezmäkne, asi 1 hodinu, pridám nakrájané mäso a klobásy, nechám prevariť a dochutím kapustovou vodou a soľou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Starosta mestskej časti Bratislava-Ružinov Martin Chren si prevezme 3000 kusov rúšok

     

    Prečítajte si tiež: