Udi Asraf (†42) pochádzal z Izraela, ale už roky pôsobil v Bratislave. „Ťažko sa mi o tom hovorí, naša reštaurácia je podnik rodinného typu a on sa stal súčasťou rodiny asi pred dvoma rokmi,“ povedal nám jeho posledný šéf Marek. „Pracoval pre nás odvtedy až doteraz, vždy keď sme sa dohodli že spravíme nejaký tematický deň,“ vysvetľuje Marek.

Prácu teda Udi mal, aj keď situácia v gatronómii teraz vôbec nie je jednoduchá a mnohí kuchári svoje živobytie stratili. Udi bol fešný veselý mladý muž, ktorý sa na Slovensku cítil dobre.

Jeho svetom bola kuchyňa a priatelia. Rád sa zoznamoval aj s novými ľuďmi, keď prišli do Bratislavy iní Izraelčania, trávil s nimi veľa času, ukazoval im zaujímavé miesta, odporúčal, kde majú nakupovať. Často ich pozval k sebe domov a bol tým najlepším hostiteľom.

Ľudia ho mali radi, tak, ako on ich.

Čo sa teda stalo? Presné príčiny a okolnosti, ktoré tragédii predchádzali, sú predmetom vyšetrovania a preto sa polícia momentálne vyjadrovať nemôže. Medzi jeho priateľmi sa hovorí, že pravdepodobne nezvládol nešťastnú lásku. Pád zo 74-metrovej budovy neprežil.

Udi bol plný lásky k ľuďom aj svojej práci. Varil srdcom a ľudia radi chodili na jeho špeciality. Pred Bolime pracoval aj vo vychýrenom bratislavskom podniku El Gaucho, kam chodievajú najmä milovníci steakov.

Niektoré z jeho chutných jedál nájdete v galérii.

Prečítajte si tiež: