Milovníci pečenej husaciny, prichádza váš čas. Už v sobotu otvorí obec Slovenský Grob pri Pezinku Dňom otvorených dverí tohtoročnú sezónu husacích hodov. Budete sa môcť najesť do prasknutia a za výrazne nižšie ceny.

Zdroj: MATEJ KALINA

Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: MATEJ KALINA
Galéria k článku
„Husacie špeciality v našej obci sú známe nielen v okolí, ale aj za hranicami. Vyplýva to zo 100-ročnej tradície. Pred desiatimi rokmi sme založili Cech husacinárov, aby sme ju zachovali. Vždy v poslednú sobotu v auguste robíme Deň otvorených dverí,“ vysvetlila prezidentka cechu Danka Kisslingová. Odštartujú tým tradičné husacie hody, ktoré trvajú až do Vianoc.
Husacina za päť eur
V obci je 26 reštaurácií a z toho v štrnástich v sobotu dostanete menu – 200 gramov husi, dve lokše a oblohu za jednotnú cenu 5 eur. Stačí si len kúpiť vstupenku za dve eurá. Pri dobrom počasí bude v reštauráciách k dispozícii až 1 300 miest.