Šéfkuchár Miroslav Zamiška z reštaurácie v najluxusnejšom hoteli vo Vysokých Tatrách dal cesnaku iný rozmer. Nepoužíva ho len pri varení, ako to býva zvykom takmer v každej kuchyni, ale rozhodol sa pripraviť z neho zmrzlinu. Mrazená dobrota s prívlastkom cesnaková mnohých prekvapí, ale zároveň ich láka ochutnať niečo naozaj originálne.
Viac pekných fotografií nájdete TU►►►
Aj pred rande
Kuchárska kreativita a experimentovanie, ktoré sú vlastné Zamiškovi a jeho tímu sú podľa ich slov dôležitými faktormi, ktoré prispievajú k vytváraniu nových, často až prekvapivých chutí. V tomto hoteli to nie je nič výnimočné. Odborníci si tu dávajú záležať na tom, aby pre hotelových hostí každý rok pripravili prekvapivý gastronomický zážitok. Tým najnovším dokázali, že aj z netradičných ingrediencií sa dá vytvoriť lahodný dezert – zmrzlina z konfitovaného cesnaku a horčicovej marmelády.
Keď nechýba jedinečnosť
„Pre mnohých môže predstava pochutnania si na cesnakovej zmrzline znieť zvláštne. Naši hostia sú však zvyknutí na to, že sa im snažíme priniesť vždy niečo nové, prekvapujúce s netradičnou chuťou,“ hovorí šéfkuchár Miro. Tatranská reštaurácia, ktorá získala ocenenie World Culinary Awards, ako najlepšia hotelová reštaurácia na Slovensku, je známa tým, že jedinečné „signature“ dezerty pripravuje z celoročne dostupných a predovšetkým lokálnych surovín.
Nie priamo zo záhrady
„Konfitovaný cesnak je v gastronómii všeobecne známy. Našou úlohou bolo, upraviť ho tak, aby sme z neho dokázali pripraviť zmrzlinu. Správny technologický postup eliminuje jeho typickú arómu a zostane len jemná chuť, ktorá je v spojení so sladkým lahodná až krémová,“ dodáva šéf kuchyne.
Čítajte ďalej, koľko zacvakáte za jednu dávku zmrzliny. Suma vás prekvapí ►►►