Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE v retro štýle za diskontné ceny Lidla

Holandský rezeň milujú všetci. Ako ho pripravíte? Máme recept!

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Jana Pustayová

Hlavná editorka

Pamätáte si na klasické jedlá, ktoré kedysi nesmeli chýbať v žiadnej reštaurácii alebo doma na nedeľnom stole? Skúste sa k niektorým vrátiť! Máme pre vás štyri recepty za diskontné ceny Lidla.

Boršč

Zdroj: Shutterstock

Boršč síce nie je naše tradičné jedlo, ale už dávnejšie sa u nás udomácnil.

Suroviny: 450 g hovädzieho mäsa 1,25 l vody 2 bobkové listy 2 strúčiky cesnaku 4 celé čierne korenia 6 ks červenej repy 4 paradajky 1 cibuľa štvrť zeleru 3 mrkvy 1 petržlen, 1 PL masla 1 PL paradajkového pretlaku polovica hlávky bielej kapusty 2 zemiaky 1 kyslá pochúťková smotana podľa chuti ocot soľ mleté čierne korenie a kôpor.

Postup: Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do mierne osolenej vody cca na 1 hodinu domäkka. Cviklu ošúpeme, nakrájame na malé kocky alebo nastrúhame a uvaríme domäkka. Koreňovú zeleninu (mrkvu, zeler, petržlen) spolu s cibuľou a kapustou nakrájame na menšie kúsky. Paradajky narežeme do kríža, zalejeme vriacou vodou a olúpeme. Zbavíme ich semienok a nakrájame na kocky. Na masle orestujeme cibuľu a pridáme aj nakrájanú koreňovú zeleninu. Pridáme paradajkový pretlak a paradajky. Zalejeme vývarom a privedieme k varu. Pridáme kapustu, cviklu spolu s vývarom, zemiaky a mäso. Dochutíme soľou, korením, octom a necháme variť cca hodinu. Podávame s kyslou smotanou a kôprom podľa chuti.

Mäso v placke: Recept na ďalšej strane >>>

Autor článku

Jana Pustayová

Hlavná editorka
Vždy chcela byť novinárkou a podarilo sa! Za tie roky sa venovala rôznym témam, dnes najradšej píše o histórii, zaujímavých ľuďoch a jedinečných miestach.