Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: S ázijskou chuťou a za diskontné ceny Lidla

Ázijská kuchyňa je obľúbená, tak ju vyskúšajte.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama

Jana Pustayová

Hlavná editorka

Ázijská kuchyňa je žiadaná a chutná. Vyskúšajte a uvidíte! Ale predtým nakúpte za diskontné ceny v Lidli.

Čínska polievka s hubami

Zdroj: BearFotos

Hovädzia polievka môže mať aj netradičnú chuť.

20 minút
nízka náročnosť
4 porcie

Suroviny: 2 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, 2 PL ryžového vína, 300 g hovädzieho mäsa, 1 liter hovädzieho vývaru, 4 jarné cibuľky, 150 g húb šitake, 200 g čínskej kapusty, 250 g čínskych rezancov, 1 PL slnečnicového oleja.

Postup: V miske zmiešame sójovú omáčku, sezamový olej, ryžové víno. V zmesi marínujeme na tenké pásiky nakrájané hovädzie mäso.

Vo veľkom hrnci privedieme vývar do varu. Pridáme jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska, pokrájané huby a na menšie kúsky nakrájanú čínsku kapustu. Na miernom ohni varíme približne 2 minúty.

Medzitým v panvici rozohrejeme olej. Pridáme mäso a opekáme 2 minúty. Celú zmes prelejeme do hrnca a necháme prevrieť. Dochutíme soľou a korením.

Thajské jedlo na obed aj na večeru: Recept na ďalšej strane >>>

Autor článku

Jana Pustayová

Hlavná editorka
Vždy chcela byť novinárkou a podarilo sa! Za tie roky sa venovala rôznym témam, dnes najradšej píše o histórii, zaujímavých ľuďoch a jedinečných miestach.