Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Rôzne chute spod Álp, dobré diskontné ceny v Lidli

Niektoré jedlá spod Álp stojí za to vyskúšať!

Zdroj: Martin Steinthaler | tinefoto.com

Reklama

Jana Pustayová

Hlavná editorka

Skúste na víkendový obed niečo iné a netradičné! Máme pre vás 4 recepty z rôznych krajín pod Alpami. Ale nakúpte doma, v Lidli, za diskontné ceny.

Savojská polievka

Zdroj: picturepixx

Začnite obed savojskou polievkou spod francúzskych Álp.

Suroviny: 200 g menej prerastenej slaniny,  1/2 zeleru,  2 póry,  2 kaleráby,  3 mrkvy,  3 zemiaky, podľa chuti soľ a maslo.

Postup: Slaninu nakrájame a osmažíme. Pridáme nakrájanú zeleninu a všetko udusíme, okrem zemiakov. Podlejeme vodou a povaríme asi 20 minút. Potom pridáme nakrájané zemiaky a dovaríme. Všetko osolíme a pridáme maslo.

Zemiakové placky na švajčiarsky spôsob: Recept na ďalšej strane >>>

Autor článku

Jana Pustayová

Hlavná editorka
Vždy chcela byť novinárkou a podarilo sa! Za tie roky sa venovala rôznym témam, dnes najradšej píše o histórii, zaujímavých ľuďoch a jedinečných miestach.