Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE podľa českých celebrít: Ale za diskontné ceny Lidla

Skúste recepty známych Čechov!

Zdroj: archív

Reklama

Jana Pustayová

Hlavná editorka

České celebrity to vedia aj v kuchyni! Presvedčte sa o tom! Máme 4 zaujímavé recepty, na ktoré nakúpte suroviny za diskontné ceny v Lidli.

Bravčový špíz s omáčkou Hawaii podľa Evy Pilarovej

Zdroj: ara

Speváčka Eva Pilarová rada a dobre varila i piekla.

100 min
nízka náročnosť
4 porcie

Zdroj: Jacek Chabraszewski

Bravčový špíz je chutný.

Suroviny na špíz: 300 g bravčového stehna, 200 g anglickej slaniny, 300 g bravčovej pečienky, 4 cibule, farebné papriky, soľ, mleté biele korenie.

Suroviny na omáčku Hawaii: 250 ml majonézy, 6 strúčikov cesnaku, rovnaké množstvo čerstvého zázvoru, soľ.

Postup: Mäso nakrájame na plátky veľké asi 2 x 2 cm a zhruba ½ cm vysoké. Dáme ich do misky, osolíme, okoreníme, premiešame. Slaninu, pečienku a papriku nakrájame na rovnako veľké kúsky ako mäso, cibuľu nakrájame na hrubé kolieska. Na špízové ihly alebo na špajdle napichujeme striedavo mäso, cibuľu, slaninu, pečienku a papriku pevne k sebe. Ihly alebo špajdle zabalíme každú zvlášť do alobalu – opatrne, aby sme ho neprepichli. Dáme piecť pri 180 stupňoch na 60 minút.
Pripravíme omáčku. Cesnak a zázvor nastrúhame na jemno a zmiešame s majonézou. Podľa chuti osolíme.

Morčací guláš Agáty Hanychovej máte raz-dva hotový! Recept na ďalšej strane >>>

Morčací guláš podľa Agáty Hanychovej

Zdroj: profimedia

Agáta Hanychová s deťmi - vraj varí tak, aby bolo jedlo diétne, aj pre ne.

70 min
nízka náročnosť
4 porcie

Zdroj: Tatiana Volgutova

Morčací guláš bez korenín je dobrý aj pre deti.

Suroviny: 2 cibule, masť alebo olej, prepustené maslo, 600 g morčacieho mäsa, rasca, mletá sladká červená paprika, soľ.

Postup: Do hrnca dáme nakrájanú cibuľu a opečieme ju na masti s trochou prepusteného masla dohneda. Pridáme morčacie mäso nakrájané na kocky a opečieme ho. Posypeme rascou a paprikou. Zalejeme vodou a dusíme, kým mäso nie je mäkké.

Herec Miroslav Etzler robí sviečkovú z kuracieho mäsa: Recept na ďalšej strane >>>

Falošná sviečková podľa Miroslava Etzlera

Zdroj: ame

Miroslav Etzlerdokáže aj uvariť.

60 min
nízka náročnosť
6 porcií

Zdroj: Maria_Usp

Sviečkovú môžete urobiť aj z kuracieho mäsa.

Suroviny: 6 kuracích štvrtí alebo stehenných rezňov, olej, 1 kg mrkvy, 1 kg petržlenu, 1 kg zeleru, 500 ml smotany na varenie.

Postup: Mäso opečieme na oleji. Do výpeku pridáme nastrúhanú alebo na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler. Opečieme, zalejeme vriacou vodou a varíme asi 45 minút. Potom omáčku rozmixujeme.

Zdeněk Troška má recept na pstruha: Čítajte na ďalšej strane >>>

Plnený pstruh podľa Zdeňka Trošku

Zdroj: gt

Režisér Zdeněk Troška si vie uvariť.

30 min
nízka náročnosť
2 porcie

Zdroj: Shebeko

Skúste pstruha naplniť!

Suroviny: 2 pstruhy, po 100 g dvoch druhov tvrdého syra, 4 strúčiky cesnaku, 200 g anglickej slaniny, maslo, soľ.

Postup: Ryby zvnútra potrieme soľou a roztlačeným cesnakom. Syry nakrájame na malé kocky a vložíme dovnútra rýb. Ryby obalíme anglickou slaninou. Pečieme na masle asi 20 minút.

Potraviny za diskontné ceny vo fotogalérii

Autor článku

Jana Pustayová

Hlavná editorka
Vždy chcela byť novinárkou a podarilo sa! Za tie roky sa venovala rôznym témam, dnes najradšej píše o histórii, zaujímavých ľuďoch a jedinečných miestach.