VÍKENDOVÉ VARENIE podľa českých celebrít: Ale za diskontné ceny Lidla
9. 1. 2025, 12:10

Zdroj: archív
České celebrity to vedia aj v kuchyni! Presvedčte sa o tom! Máme 4 zaujímavé recepty, na ktoré nakúpte suroviny za diskontné ceny v Lidli.
Zdroj: Lidl
Zdroj: Lidl
Zdroj: Lidl
Galéria k článku
Bravčový špíz s omáčkou Hawaii podľa Evy Pilarovej
Zdroj: ara
Speváčka Eva Pilarová rada a dobre varila i piekla.
100 min
nízka náročnosť
4 porcie
Zdroj: Jacek Chabraszewski
Bravčový špíz je chutný.
Suroviny na špíz: 300 g bravčového stehna, 200 g anglickej slaniny, 300 g bravčovej pečienky, 4 cibule, farebné papriky, soľ, mleté biele korenie.
Suroviny na omáčku Hawaii: 250 ml majonézy, 6 strúčikov cesnaku, rovnaké množstvo čerstvého zázvoru, soľ.
Postup: Mäso nakrájame na plátky veľké asi 2 x 2 cm a zhruba ½ cm vysoké. Dáme ich do misky, osolíme, okoreníme, premiešame. Slaninu, pečienku a papriku nakrájame na rovnako veľké kúsky ako mäso, cibuľu nakrájame na hrubé kolieska. Na špízové ihly alebo na špajdle napichujeme striedavo mäso, cibuľu, slaninu, pečienku a papriku pevne k sebe. Ihly alebo špajdle zabalíme každú zvlášť do alobalu – opatrne, aby sme ho neprepichli. Dáme piecť pri 180 stupňoch na 60 minút.
Pripravíme omáčku. Cesnak a zázvor nastrúhame na jemno a zmiešame s majonézou. Podľa chuti osolíme.
Morčací guláš Agáty Hanychovej máte raz-dva hotový! Recept na ďalšej strane >>>
Morčací guláš podľa Agáty Hanychovej
Zdroj: profimedia
Agáta Hanychová s deťmi - vraj varí tak, aby bolo jedlo diétne, aj pre ne.
70 min
nízka náročnosť
4 porcie
Zdroj: Tatiana Volgutova
Morčací guláš bez korenín je dobrý aj pre deti.
Suroviny: 2 cibule, masť alebo olej, prepustené maslo, 600 g morčacieho mäsa, rasca, mletá sladká červená paprika, soľ.
Postup: Do hrnca dáme nakrájanú cibuľu a opečieme ju na masti s trochou prepusteného masla dohneda. Pridáme morčacie mäso nakrájané na kocky a opečieme ho. Posypeme rascou a paprikou. Zalejeme vodou a dusíme, kým mäso nie je mäkké.
Herec Miroslav Etzler robí sviečkovú z kuracieho mäsa: Recept na ďalšej strane >>>
Falošná sviečková podľa Miroslava Etzlera
Zdroj: ame
Miroslav Etzlerdokáže aj uvariť.
60 min
nízka náročnosť
6 porcií
Zdroj: Maria_Usp
Sviečkovú môžete urobiť aj z kuracieho mäsa.
Suroviny: 6 kuracích štvrtí alebo stehenných rezňov, olej, 1 kg mrkvy, 1 kg petržlenu, 1 kg zeleru, 500 ml smotany na varenie.
Postup: Mäso opečieme na oleji. Do výpeku pridáme nastrúhanú alebo na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler. Opečieme, zalejeme vriacou vodou a varíme asi 45 minút. Potom omáčku rozmixujeme.
Zdeněk Troška má recept na pstruha: Čítajte na ďalšej strane >>>
Plnený pstruh podľa Zdeňka Trošku
Zdroj: gt
Režisér Zdeněk Troška si vie uvariť.
30 min
nízka náročnosť
2 porcie
Zdroj: Shebeko
Skúste pstruha naplniť!
Suroviny: 2 pstruhy, po 100 g dvoch druhov tvrdého syra, 4 strúčiky cesnaku, 200 g anglickej slaniny, maslo, soľ.
Postup: Ryby zvnútra potrieme soľou a roztlačeným cesnakom. Syry nakrájame na malé kocky a vložíme dovnútra rýb. Ryby obalíme anglickou slaninou. Pečieme na masle asi 20 minút.