Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Chute celého sveta za diskontné ceny Lidla

Čínska kuchyäňa je osvedčená, ale skúste aj iné chute.

Zdroj: acs

Reklama

Jana Pustayová

Hlavná editorka

Vyskúšajte recepty z rôznych kútov sveta! Ázijská kuchyňa chutí hádam každému, vybrať sa dá aj z tej našej a skúste netradičné francúzsko-kreolsko-americké šišky. Ale nakúpte za diskontné ceny Lidla, budete to mať za dobrú cenu!

Ázijská ostrokyslá polievka

Zdroj: © StockFood

Čínska ostrokyslá polievka je klasika. Môžete ju vyskúšať uvariť aj doma.

85 min
nízka náročnosť
6 porcií

Suroviny: 500 g kuracích pŕs, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, celé nové korenie (menšia hrsť), celé čierne korenie (menšia hrsť), kúsok zázvoru, soľ podľa chuti, rastlinný olej, čínska zeleninová zmes, nakladané bambusové výhonky a šampiňóny, 80 ml sójovej omáčky, 200 ml paradajkového pretlaku alebo pasírovaných paradajok, čili omáčka podľa chuti, 1 vajce, 2 PL octu, 3 PL kukuričného škrobu.

Postup: Kuracie prsia vcelku opláchneme a dáme do hrnca s 1,5 litra vody. Vložíme k nim celú ošúpanú cibuľu. Nasypeme koreniny a pridáme ošúpaný zázvor. Osolíme a necháme vývar variť asi 1 hodinu. Potom ho precedíme cez sitko, mäso a zázvor vyberieme, zvyšné suroviny môžeme vyhodiť.
Do hrnca dáme rastlinný olej, opečieme na ňom čínsku zeleninovú zmes. Bambusové výhonky so šampiňónmi pokrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca so zeleninou. Dáme tam i paradajkový pretlak (prepasírované paradajky) a na malé kúsky pokrájaný zázvor. Všetko zalejeme vývarom. Necháme zovrieť a pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso. V miske vyšľaháme vajíčko, a keď polievka vrie, nalejeme ho do nej. Polievku dochutíme octom a zahustíme vodou, v ktorej sme rozmiešali kukuričný škrob.

Recept na dusené hovädzie na ďalšej strane >>>

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Jana Pustayová

Hlavná editorka
Vždy chcela byť novinárkou a podarilo sa! Za tie roky sa venovala rôznym témam, dnes najradšej píše o histórii, zaujímavých ľuďoch a jedinečných miestach.