Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tento riad netreba umývať, stačí ho zjesť!

JEDLÝ JEDÁLENSKÝ SERVIS: Okrem servítok je celý z medovníka.

Zdroj: Jana Pustayová

Reklama

Misa, hrnček, taniere i ozdobná spona na servítky sú totiž voňavé, sladké a chutné.

Majsterka Mária Balačinová z Koštian nad Turcom pri Martine ich totiž upiekla z medovníka. Aj takéto výtvory môžete ešte v pondelok vidieť na výstave najznámejšej turčianskej pernikárky, ktorá je v kultúrnom dome v jej rodnej obci.

Mária Balačinová dokáže z medovníkov sformovať naozaj všetko. Nielen jedálenský servis, ale aj srdiečka s rôznymi motívmi, veľkonočné vajíčka, zimné krajinky, chalúpky, ale aj netradičné lopty či zvieratká. Pritom k pečeniu perníkov a medovníkov sa uchýlila po tom, čo prišla o dlhoročné zamestnanie.

Dnes zaučuje voňavému remeslu najmä svoju vnučku, ale občas sa pridá aj vnuk.

Vyberáme pre vás niečo PLUS