Prečo?

Posledný týždeň už ľudia prestali chodiť do reštaurácie, mali strach. V posledný deň sme mali len 15 hostí, to už nemalo význam. A hlavne sme chceli chrániť svojich ľudí.

Presťahovali ste reštauráciu domov? Na sociálnej sieti verejne pripravujete pizzu a prezrádzate svoje triky aj na ďalšie dobroty...

Áno, začal som robiť videá z vlastnej kuchyne, aby som zostal v kontakte so svojimi zákazníkmi aj v týchto ťažkých časoch. Takto ich aj zabavím, keď sa so mnou naučia variť niečo nové. Veľa ľudí ma sleduje na sociálnych sieťach a varia so mnou.

Chcete z nich urobiť šéfkuchárov?

Len trochu. Dúfam, že keď táto hrôza skončí, nebudú variť doma, ale prídu zas ku mne do reštaurácie.

Čo teraz robia vaši zamestnanci?

Máme 55 zamestnancov a momentálne pracuje asi 15 z nich, desiati v Bratislave piati v Ružomberku, kde vedie reštauráciu môj brat. Tam robíme rozvoz pizze už od roku 2006, takže bolo normálne pokračovať v tom aj v tejto situácii. V Bratislave sme rozvoz nerobili, ale teraz sme spustili takú službu aj tu.

Budete musieť niekoho prepustiť?

Dúfam, že nikoho. Budeme robiť všetko možné, aby naši zamestnanci zostali u nás aj v týchto ťažkých chvíľach. Je mojou povinnosťou zabezpečiť to.

Funguje okrem donášky jedál aj váš obchod s potravinami?

Áno, rozvoz jedál sa rozbehol a som vďačný našim stálym zákazníkom, že nás častými objednávkami podporujú.  Potraviny sú otvorené a aj tie rozvážame, takže verím, že k žiadnemu prepúšťaniu nedôjde.

Budete upravovat ceny?

Nie, nie, zostávajú také, ako boli.

Čo ste urobili s tovarom, ktorý vám zostal po zatvorení reštaurácie?

Našťastie sme hneď spustili rozvoz, takže nám žiadne suroviny nezostali. A tiež sme trochu upravili menu.

Ako dlho môžete fungovať v takomto režime, aby ste prežili?

Dúfam, že to čím skôr skončí a budeme zas normálne fungovať, ale určite to prežijeme a potom budeme ešte silnejší.

Niektorí lekári hovoria, že v tejto koronakríze netreba jesť len pizzu a cestoviny, teda sacharidy, lebo spôsobujú plesne, teraz vraj treba jest hlavne zeleninu. Vraj preto je v Taliansku toľko chorých. Čo si o tom myslite?

Taliani milujú zeleninu a ovocie a myslím si že ich treba konzumovať stále v dostatočnom množstve a k tomu raz, dvakrát do týždňa aj pizzu a cestoviny J

Máte správy z Talianska? Ako to tam ľudia vnímajú?

Sledujem talianske správy každú chvíľu, lebo tam mám celú rodinu. Verím, že to nakoniec spoločne zvládnu, Taliansko je krajina s veľkým srdcom.

Vaša rodina je v poriadku?

Našťastie sú všetci zdraví. Okrem brata, ktorý je v Ružomberku, mám celú rodinu v Taliansku. Sestra žije na severe v Trentine, ďalší sú v Miláde a mnohí v Lombardii. Veľkú časť rodiny mám práve v oblasti, kde je najviac infikovaných koronavírusom. Sú tam moji krstní rodičia aj viaceré sesternice. Moji rodičia žijú na Sardínii a keďže sú už sedemdesiatnici, bojím sa o nich. Babičku Carmelu (94) mám na Sicílii. Každý z nich sedí zatvorený doma, to je teraz jediná možnosť.