Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Reštaurácie sú OTVORENÉ, ľudia sú však skeptickí: Neuveríte, čo sa ZLEPŠILO!

Reklama

Od pondelka môžu byť znovu otvorené podniky! Potešilo to najmä ich majiteľov, no napriek tomu mnohí rozhodli, že zatiaľ nechajú zavreté. Navyše, návštevnosť je nízka. Prečo je tomu tak?

Návštevníkov je veľmi málo a ľudia sa iba opatrne vracajú do reštaurácií. To sa samozrejme odráža aj na tržbách, ktoré nie sú ideálne. Navyše, prevádzkarom sa zvýšili náklady, najmä kvôli rastúcim cenám za energie.

Anketa

Chystáte sa do reštaurácií?

Síce môžu byť podniky otvorené iba pre obmedzený kruh zákazníkov, ľudia už aspoň dostávajú rozum a začínajú chápať aj personál. "Čo však hodnotia reštaurácie pozitívne, je ochota hostí preukazovať sa preukazmi o očkovaní či prekonaní," povedala Magdaléna Koreny, hovorkyňa iniciatívy Pomoc pre gastro. V minulosti nebolo žiadnou výnimkou, keď nahnevaní ľudia vynadali čašníkom iba pre to, že si vypýtali potvrdenia. 

Koreny uvádza, že napríklad v Tatrách sa situácia v pondelok nevyvíjala podľa predstáv prevádzkarov. "Prvotné reakcie máme tie, že hostia sa veľmi opatrne vracajú do reštaurácií, v pondelok, navyše, situáciu na horách skomplikovalo počasie, pre silný vietor vypli lanovky," spresnila.

Pozrite sa, ako reštaurácie vítali zákazníkov.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Slovenské reštaurácie konečne privítali prvých zákazníkov. Zatvorené boli od 11. decembra

    Vo viacerých kútoch Slovenska pretrváva obava, čo sa bude diať na budúci týždeň a či gastroprevádzky niekde opäť nezavrú, keďže nie sú jasné podmienky.

    Ako je na tom Bratislava si prečítate na druhej strane!

    Ani v hlavnom meste tomu nebolo inak. "V Bratislave sme mali odozvu, že sú aj podniky, ktoré neotvorili, keďže viacerým sa to neoplatilo aj vzhľadom na dovolenky a prázdniny počas tohto týždňa," priblížila Koreny. Podnikatelia preto podľa jej slov využili ešte tento týždeň na inventúry alebo na kontroly stavu zásob po lockdowne.

    Zmätočné to bolo tiež v nákupných centrách vo foodcourtoch – niekde sa už návštevníci mohli najesť pri stoloch, niekde stále len vydávali zabalené jedlo.

    Aktuálne podmienky dovoľujú návštevu reštaurácie ľuďom, ktorí sú zaočkovaní alebo za posledných 180 dní prekonali ochorenie. Obsadenosť však môže byť maximálne polovičná kapacita zariadenia, pri jednom stole môžu sedieť maximálne štyria ľudia a musia sa dodržiavať odstupy v dĺžke dva metre. 

    Vyberáme pre vás niečo PLUS