„Základom sú jahody poliate belgickou čokoládou, toto ovocie chutí každému. Potom tam dávame sladký melón kantalup, hrozno, srdiečka ananásu a jablká,“ povedala nám aranžérka Jana Bednárová (32). Kytice ponúkajú podľa veľkosti v cene od 19 do 45 eur.

„Ide o úplnú novinku na slovenskom trhu. Vyhotovujeme ich na objednávku a ľudia ich kupujú ako darčeky či na rôzne posedenia,“ hovorí šikovná aranžérka. Novinkou sú aj bonboniéry z čerstvého ovocia a troch druhov čokolády. Festival gurmánov môžete zadarmo navštíviť až do nedele. Jedlá ochutnáte za zakúpené stravné lístky v hodnote 6 alebo 12 eur.

Sprievodnými akciami sú súťaže o najlepšieho kuchára, Majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc či súťaž médií vo varení, kde sa zapojí aj redakcia časopisu Dobré jedlo z nášho vydavateľského domu.