V lete sa obmieňajú nielen šatníky, ale aj menu v reštauráciach. Čo nám ponúka najlepšia z nich?

Zdroj: Fou Zoo

Zdroj: Fou Zoo

Zdroj: Fou Zoo
Galéria k článku
Leto sa nezadržateľne blíži a prináša so sebou nové, svieže tóny, podnety a inšpirácie. Tomu sa samozrejme prispôsobuje aj menu vo FOU ZOO, ktoré zaradilo sezónne delikatesy v exotických kombináciách.
„Prinášame Vám ľahké a osviežujúce chute, ovocné vône, šťavnaté konzistencie a pestré kvetinové farby. Na tanieri nájdete veľa, veľa slnka, radosti, aj zvodných kriviek“ prezradil nám Michal Konrád, guru pan ázijskej kuchyne a šéfkuchár FOU ZOO.
Takže čo nás čaka? Spomedzi šalátov si nenechajte ujsť konfitované kačacie stehienka s píniovým posypom, podávané na stlačenom melóne a preliaté palmovým dresingom. Alebo ochutnajte šalát z kraba kráľovského s udon rezancami a citrusovým prelivom.
Medzi hlavnými jedlami objavte delikátne jahňacie kotlety sous vide s jemným feniklom, v sprievode nadýchaného pyré z petržlenu a datlí.
Sushimajster Tomáš Lysý Vám rád pripraví, ktorúkoľvek z noviniek modern sashimi, či už lososové s yuzu dresingom, pomarančovou šťavou a petržlenovými čipsami, alebo tuniakove s limetkovo - zázvorovým dresingom a pomarančovým ponzu želé, či krevetové v netradičnej úprave sous vide s čerstvým daikonom, sójovými bôbmi a yuzu hľuzovkovým dresingom.
Medzi modern nigiri pribudol losos marinovaný v soja mirin, s nakladanou cibuľkou v umeboshi octe a s parmezánovým čipsom.
V už legendárnej kategórii sushi roliek sa objavila sprudka opečená hovädzia sviečková so zaudeným cibuľovým krémom podávaná na paradajkovom prachu.
No a spomedzi dezertov vám dávame do pozornosti parfait z mandľového mlieka v marhuľovom mochi cestíčku s jogurtovým snehom a tapiokové perly s nakladaným ananásom, bielou čokoládou a ľadovo kokosovým prelivom.
Takže, neviem kde si budete vychutnávať leto vy, ale my určite aj vo FOU ZOO.