Je vám ťažko po žúre? Zájdite si na hovädzí vývar!
10. 11. 2016, 23:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 20:34)

Zdroj: autor
Neďaleko Michalskej brány, v okruhu pomyselného nočného života v Bratislave spustilo prevádzku malé bistro s netradičnou ponukou. Priamo do papierového pohárika alebo hrnčeka vám načapujú hovädzí vývar, ktorý vás postaví na nohy!

Zdroj: autor

Zdroj: autor

Zdroj: autor
Galéria k článku
A nie je to len záležitosť stavov „po opici“. Výrobca vývaru ho odporúča aj športovcom. „Ide o minimálne 2 dni varený hovädzí vývar z mäsa a kostí. Obsahuje veľké množstvo kolagénu a vitamínov,“ povedal nám Roman Kóňa, zakladateľ nového bistra a úspešný ponikateľ s kvalitnými fastfoodmi. Myšlienka predávať svoj „elixír“ mu prišla ako videl jeho úspech v zahraničí.
Okrem vývaru bistro ponúka aj porchettu. Na snímke Roman Kóňa vo svojej prevádzke.
ZDROJ: autor
Slováci však jeho vývar už testovali na minuloročnom festivale Pohoda a mal úspech. „Tam sme to predávali vo veľkom. Za jeden deň sa predalo 120 litrov a boli na to rady,“ spomína si Kóňa. Za úspechom však stojí jeho konsistencia. „Ľudia boli prekvapení, že je to čistý vyvar. Dokonca bez tuku. Ten sa snažíme vyberať, aby to bolo dobré a zdravé a tým pádom je to čistý vývar, ktorý je okorenený a osolený až potom ako sa uvarí,“ dodal. V novej prevádzke, ktorá sa spustila len tento týždeň si možno pochutnať aj na hamburgeroch či porchette, ktorá je z rolovaného bravčového boku. Okrem toho bistro ponúka kávu, ktorú pripravuje majster sveta v príprave kávy Lukáš Záhradník. Takáto ponuka na čoraz chladnejšie dni prichádza vhod.