PEČENÁ MÄSOVÁ FAŠÍRKA S BROKOLICOU A MRKVOU

Fašírka s brokolicou
Fašírka s brokolicou
Zdroj: archív

NA 5 PORCIÍ POTREBUJETE:

  • 1 brokolicu
  • 2 mrkvy
  • zeleninový vývar
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 krajec staršieho chleba
  • 100 ml vlažného mlieka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku sušeného majoránu
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • tuk na vymastenie plechu
  • strúhanku na vysypanie plechu
  • soľ, farebné korenie
  • varené zemiaky ako príloha (alebo šalát)

Ako na to: Brokolicu rozoberte na ružičky a opláchnite vodou. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na menšie kusy. Zalejte vývarom a varte do mäkka. Potom zeleninu na hrubšie rozmixujte alebo nasekajte nožom. Do misy dajte mleté mäso, pridajte nakrájaný chlieb namočený v mlieku, očistený a prelisovaný cesnak, majorán, mletú papriku, soľ a čerstvo pomleté farebné korenie. Zmes dobre premiešajte.

Plech vymastite tukom a vysypte strúhankou. Mäsovo-zeleninovú zmes rozotrite v rovnomernej hrúbke na plech a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C na 55 minút. Po upečení a miernom vychladnutí nakrájajte na kocky a podávajte so zemiakmi alebo studené so šalátom.

Ďalší recept nájdete na nasledujúcej strane