Reklama

CELEBRITNÝ šéfkuchár Massimo ukázal NOVÝ dom: LUXUSNÁ kuchyňa a pozrite na ten šatník!

Reklama

Do svojej domácnosti aj kuchyne nás pustil známy celebritný kuchár, pôvodom z Talianska, Massimo. Prezradil, čo mu nemôže chýbať v kuchyni, aj kto varí u nich doma.

Massimo Attanassio je rodený Neapolčan. Od detstva sa pohyboval pri otcovi v rodinných reštauráciách, hlavne v kuchyni, takže hotelová škola bola preňho jasnou voľbou. Chvíľu síce pracoval aj ako stavbyvedúci, ale rýchlo sa vrátil k svojej životnej láske - vareniu.  

Na Slovensko ho zlákali talianski priatelia, ktorí už u nás pracovali. „Mal som chuť vyskúšať niečo nové a robiť niečo sám, tak som sa ako 19-ročný zbalil a pricestoval na Slovensko,“ spomína Massimo. Celá jeho rodina zostala v Neapole, ale všetci jeho rozhodnutie podporovali. „Zbieral som skúsenosti aj vo Francúzsku a Fínsku, ale tam mi bola zima, tak som sa vrátil a keď kamarát otváral v Bratislave reštauráciu, začal som ju manažovať,“ opisuje Massimo svoje začiatky s tým, že po ôsmich mesiacoch si otvoril vlastnú reštauráciu.

Dnes má Massimo vychytenú reštauráciu na nábreží Dunaja a ponúka atmosféru aj chute neapolskej kuchyne tej najvyššej kvality. Massimo je totiž perfekcionista. „V reštaurácii som 24 hodín denne, je mojou povinnosťou kontrolovať kvalitu surovín aj hotové jedlá a tiež prostredie. Každý tanier je pod mojou kontrolou, každý hosť musí dostať nový obrus aj perfektnú obsluhu, som maniak na čistotu,“ priznáva Talian.

Massimo svojich hostí aj víta a vyprevádza, s niektorými podebatuje. Presne tak ako je to zvykom v Taliansku. Zároveň dodáva, že má slovenského šéfkuchára Lukáša Palkoviča, s ktorým pracuje od vzniku reštaurácie a naňho sa môže vo všetkom spoľahnúť.

ČLÁNOK POKRAČUJE NA ĎALŠEJ STRANE >>>

Kto varí doma?

Massimo býva v dome na okraji Bratislavy s partnerkou Petrou a dvojičkami, ktoré budú mať na sviatok sv. Valentína dva roky. „Pri nich sa veru ťažko varí, vždy mám strach, že chytia niečo horúce alebo na nich niečo spadne, keď sa mi motajú pod nohami,“ vysvetľuje Massimo s tým, že aj doma varí on. 

Jedáleň, obývačka a kuchyňa sú prepojené. „Mám to rád, pri varení nechcem pozerať do steny, rád vidím ľudí, pre ktorých varím, aj v reštaurácii to mám tak zariadené,“ zdôrazňuje Massimo. A čo doma varí? „Moje najobľúbenejšie jedlá sú pizza a cestoviny. Na rýchle cestoviny si rád dávam capari, cesnak, olej, olivy a je hotovo. Keď sa mi nechce variť, tak si dám len chlebík alebo toast a syr, šunku, šalát, prípadne si spravím pomazánku,“ vymenúva šéfkuchár.

„Suroviny máme väčšinou z Talianska. Hoci mäso používame aj japonské a americké, syry z celého sveta, ale cestoviny, olej aj ďalšie veci musia byť z Talianska. Bylinky kupujeme každé dva dni čerstvé, ale  rád si ich pestujem aj sám, hlavne bazalku, oregano a rozmarín. Na záhrade budem mať v lete aj vlastné paradajky, mal som ich vždy na balkóne, keď som býval v byte,“ prezrádza.  

Nechýba mu ani špeciálna chladnička na víno. „To treba, lebo víno potrebuje mať presnú teplotu, červené víno môže mať do 22 °C, biele potrebuje teplotu od 5 do 9°C, aby bolo správne vychladené,“ vysvetľuje.

Na polici má pár kníh, hlavne kuchárskych a v taliančine. Kuchárske knihy číta rád, sú preňho inšpiráciou, hlavne talianske knihy o pečení domáceho chleba. Zaujala nás kniha Molekulárna kuchyňa. „Áno, aj odtiaľ nejaké veci skúšam,“ usmieva sa Massimo, ktorý rád experimentuje, ale každý recept pustí medzi ľudí, až keď ho považuje za dokonalý.

V dome má okrem veľkej prepojenej kuchyne a jedálne s obývačkou, ktorá ústi do záhradky, ešte ďalšie tri izby a dva šatníky... a všade zábrany  bezpečnosti detí. „Zoe a Marco teraz všetko chytajú a otvárajú, tak musíme skrinky a zásuvky zamykať,“ vysvetľuje Massimo. Teší sa, že pri dome je aj malá záhradka, kde budú deti aj vonku v bezpečí a tiež, že si v nej v lete bude pestovať paradajky a bylinky.

Prečítajte si tiež: