VÍKENDOVÉ VARENIE: Skúste netradičné recepty, ktoré vás dostanú! A s diskontnými cenami z Lidla
27. 5. 2023, 8:19 (aktualizované: 27. 5. 2023, 8:30)

Čo si uvaríte tento víkend? Máme pre vás 4 netradičné recepty. Presvedčíte sa, že s ovocím a zeleninou sa dá skombinovať všetko a chutí to výborne. A keď nakúpite za diskontné ceny v Lidli, je to ešte lepšie.
Zdroj: Lidl
Zdroj: Lidl
Zdroj: Lidl
Galéria k článku
Kuracie prsia s melónom
Zdroj: Shutterstock
Skúste kuracie mäso s melónom!
50 minút - nízka náročnosť - 2 porcie
Suroviny: 2 kuracie prsia, 600 g červenej melónovej dužiny, kokosový olej, 1 veľká cibuľa, 2 mrkvy, 100 g cukety, podľa chuti cesnak, soľ, bylinky a korenie.
Postup: Na kokosovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme nakrájanú mrkvu, cuketu a cesnak. Zelenina pustí trochu šťavy, takže netreba podlievať vodou. Po 10 minútach pridáme kuracie mäso nakrájané na rezance. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Varíme asi 25 minút. Melónovú dužinu nakrájame tiež na rezance, pridáme k mäsu, zľahka premiešame a varíme 5 minút, aby sa chute spojili.
Vyskúšajte pstruha so špargľou! Recept na ďalšej strane
Špargľa s dúhovým pstruhom
Zdroj: Shutterstock
Pstruh so špargľou je chutný a zdravý.
40 minút - nízka náročnosť - 2 porcie
Suroviny: 2 pstruhy dúhové, 6 ks špargle, maslo, 1 citrón, 2 stonky petržlenovej vňate, morská soľ a čierne mleté korenie podľa chuti.
Postup: Špargľu očistíme, umyjeme a nakrájame. Podusíme ju na masle na panvici. Zalejeme asi pol centimetrom vody, osolíme a necháme pod pokrievkou zmäknúť.
Pstruhy podusíme vo vlastnej šťave. Pridáme k špargli, ozdobíme kolieskami citróna a petržlenovou vňaťou.
Kura chutí výborne aj s melónom! Recept na ďalšej strane
Kura s čerešňami a rozmarínom
Zdroj: archív
Kuracie s čerešňami má zaujímavú chuť.
65 minút - nízka náročnosť - 4 porcie
Suroviny: 4 kuracie prsia alebo stehná, 6 výhonkov čerstvého rozmarínu, 4 hrste čerešní, 2 strúčiky cesnaku, 100 ml olivového oleja, 3 lyžice balzamového octu, soľ, mleté čierne korenie.
Postup: Kura osolíme a okoreníme. V panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka zo všetkých strán opečieme. V miske zmiešame odkôstkované čerešne, prelisovaný cesnak a balzamový ocot.
Podľa potreby osolíme. Kura naukladáme do pekáča, obložíme výhonkami rozmarínu a prelejeme marinádou. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 45 – 50 minút.
Musí byť aj niečo sladké! Čo tak čerešňový koláč? Recept na ďalšej strane
Čerešňový koláč
Zdroj: Shutterstock
Čerešňový koláč chutí všetkým.
70 minút - nízka náročnosť - 10 porcií
Suroviny: 1 kocka rastlinného tuku Hera (250 g), 2 poháre múky (340 g), 1/2 pohára cukru (125 g), 1 vajce, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžica kyslej smotany, 600 g vykôstkovaných čerešní, 1 vrchovatá lyžička solamylu, strúhanka na vysypanie formy.
Postup:
1. Múku, prášok do pečiva a cukor dáme do misy. Pridáme Heru, jedno vajce a smotanu. Zmiešame všetko dohromady. Cesto položíme na pomúčenú dosku a vymiesime.
2. Potom 1/3 cesta zabalíme do alobalu a dáme do mrazničky. Formu s priemerom 26 cm vymažeme Herou a vysypeme strúhankou. Boky a kraje formy vystelieme cestom, ktoré nám ostalo. Vykôstkované čerešne zmiešame so solamylom a poukladáme rovnomerne na cesto.
3. Vychladené cesto vyberieme z chladničky a nastrúhame na ovocie. Pečieme asi 45 minút pri teplote 180 °C.