Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Skúste netradičné recepty, ktoré vás dostanú! A s diskontnými cenami z Lidla

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    RECEPT: Šťavnatá zapekaná špargľa zachutí celej rodine
    Reklama

    Čo si uvaríte tento víkend? Máme pre vás 4 netradičné recepty. Presvedčíte sa, že s ovocím a zeleninou sa dá skombinovať všetko a chutí to výborne. A keď nakúpite za diskontné ceny v Lidli, je to ešte lepšie.

    Kuracie prsia s melónom

    Zdroj: Shutterstock

    Skúste kuracie mäso s melónom!

    50 minút - nízka náročnosť - 2 porcie

    Suroviny: 2 kuracie prsia, 600 g červenej melónovej dužiny, kokosový olej, 1 veľká cibuľa, 2 mrkvy, 100 g cukety, podľa chuti cesnak, soľ, bylinky a korenie.

    Postup: Na kokosovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme nakrájanú mrkvu, cuketu a cesnak. Zelenina pustí trochu šťavy, takže netreba podlievať vodou. Po 10 minútach pridáme kuracie mäso nakrájané na rezance. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Varíme asi 25 minút. Melónovú dužinu nakrájame tiež na rezance, pridáme k mäsu, zľahka premiešame a varíme 5 minút, aby sa chute spojili.

    Vyskúšajte pstruha so špargľou! Recept na ďalšej strane

    Špargľa s dúhovým pstruhom

    Zdroj: Shutterstock

    Pstruh so špargľou je chutný a zdravý.

    40 minút - nízka náročnosť - 2 porcie

    Suroviny: 2 pstruhy dúhové, 6 ks špargle, maslo, 1 citrón, 2 stonky petržlenovej vňate, morská soľ  a čierne mleté korenie  podľa chuti.

    Postup: Špargľu očistíme, umyjeme a nakrájame. Podusíme ju na masle na panvici. Zalejeme asi pol centimetrom vody, osolíme a necháme pod pokrievkou zmäknúť.
    Pstruhy podusíme vo vlastnej šťave. Pridáme k špargli, ozdobíme kolieskami citróna a petržlenovou vňaťou.

    Kura chutí výborne aj s melónom! Recept na ďalšej strane

    Kura s čerešňami a rozmarínom

    Zdroj: archív

    Kuracie s čerešňami má zaujímavú chuť.

    65 minút - nízka náročnosť - 4 porcie

    Suroviny: 4 kuracie prsia alebo stehná, 6 výhonkov čerstvého rozmarínu, 4 hrste čerešní, 2 strúčiky cesnaku, 100 ml olivového oleja, 3 lyžice balzamového octu, soľ, mleté čierne korenie.

    Postup: Kura osolíme a okoreníme. V panvici rozohrejeme olej a mäso sprudka zo všetkých strán opečieme. V miske zmiešame odkôstkované čerešne, prelisovaný cesnak a balzamový ocot.
    Podľa potreby osolíme. Kura naukladáme do pekáča, obložíme výhonkami rozmarínu a prelejeme marinádou. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 45 – 50 minút.

    Musí byť aj niečo sladké! Čo tak čerešňový koláč? Recept na ďalšej strane

    Čerešňový koláč

    Zdroj: Shutterstock

    Čerešňový koláč chutí všetkým.

    70 minút - nízka náročnosť - 10 porcií

    Suroviny: 1 kocka rastlinného tuku Hera (250 g), 2 poháre múky (340 g), 1/2 pohára cukru (125 g), 1 vajce, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžica kyslej smotany, 600 g vykôstkovaných čerešní, 1 vrchovatá lyžička solamylu, strúhanka na vysypanie formy.

    Postup:
    1. Múku, prášok do pečiva a cukor dáme do misy. Pridáme Heru, jedno vajce a smotanu. Zmiešame všetko dohromady. Cesto položíme na pomúčenú dosku a vymiesime.
    2. Potom 1/3 cesta zabalíme do alobalu a dáme do mrazničky. Formu s priemerom 26 cm vymažeme Herou a vysypeme strúhankou. Boky a kraje formy vystelieme cestom, ktoré nám ostalo. Vykôstkované čerešne zmiešame so solamylom a poukladáme rovnomerne na cesto.
    3. Vychladené cesto vyberieme z chladničky a nastrúhame na ovocie. Pečieme asi 45 minút pri teplote 180 °C.

    Za koľko nakúpite v Lidli? Pozrite sa TU!

    Prečítajte si tiež:

    Vyberáme pre vás niečo PLUS