Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Navarte si na Veľkú noc inak, zdravo a za diskontné ceny!

Reklama

Premýšľate, že tento rok si na Veľkú noc navaríte niečo netradičné a zdravé? Máme pre vás pár receptov! A nebojte sa, hoci sú to zdravé jedlá, budú vám chutiť. Predtým nezabudnite nakúpiť za diskontné ceny v Lidli!

Kuracie rolky s kuskusovou plnkou

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Kuracie rolky s kuskusovou plnkou sú chutné a zdravé.

65 min
nízka náročnosť
4 porcie

Suroviny: 4 kusy kuracích pŕs, 250 g kuskusu, 300 ml vody, 1 lyžica práškového cukru, 1 lyžička mletej škorice, 2 lyžice hrozienok, 70 g plátkov mandlí, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, extra panenský olivový olej, šalát ako príloha.

Postup: Kuskus dáme do zapekacej misky a zalejeme 300 ml vriacej vody zmiešanej s pol lyžičkou soli. Dobre premiešame, aby sa tekutina rovnomerne vstrebala. Asi po 10 minútach kuskus premiešame prstami, aby sme ho prevzdušnili a rozbili prípadné hrudky. Ku kuskusu pridáme cukor, 1,5 lyžice oleja, mletú škoricu, hrozienka (predtým ich na 10 minút namočíme do vody). Na oleji oparžíme plátky mandlí a tiež ich vmiešame do kuskusu. Nakoniec pridáme maslo. Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Po dĺžke ich prekrojíme ako knihu a naklepeme, aby sme mali tenký plát mäsa. Osolíme ich a okoreníme. Na každý plát dáme kuskusovú plnku, mäso zvinieme a zaistíme špáradkom alebo previažeme kuchynským špagátikom. Kuracie rolky opečieme na oleji z každej strany dozlatista. Kuskusovú plnku dáme do zapekacej misy, na ňu položíme kuracie rolky, polejeme ich medom a dáme piecť do rúry pri asi 180 stupňoch. Pečieme asi 30 minút. Podávame s hlávkovým alebo s rímskym šalátom.

Jahňacie na Veľkú noc musí byť! Takto vám bude chutiť. Čítajte na ďalšej strane!

Pečené jahňacie pliecko

Zdroj: Peter Záhradník

Tradičné pečené jahňa je typické veľkonočné jedlo. Ak je dobre pripravené, určite vám bude chutiť. Navyše je veľmi zdravé.

120 min
nízka náročnosť
5 porcií

Suroviny: 1 ks jahňacie pliecko, podľa chuti soľ a mleté čierne korenie, 6 PL olivový olej, 4 ks cesnak, 3 dl biele víno, 1 PL med, 800 g zemiaky, 400 g koktejlové rajčiny.

Postup: Mäso umyjeme, osušíme a na rozpálenej panvici s olivovým olejom zprudka opečieme. DO pekáča vložíme cesnak a podlejeme mäso vínom. Pekáč prikryjeme a dusíme 1 hodinu v rúre predhriatej na 180 stupňov. Počas pečenia občas pretrieme medom zmiešaným s vínom. Na prílohu uvaríme v šupke zemiaky, scedíme, ošúpeme a rozdelíme na polovičky. Potom zemiačky opečieme na troške výpeku na panvici dozlata. Potom v tom isto orestujeme tak paradajky. Mäso pri podávaní obložíme zemiakmi a paradajkami.

Vajíčkový šalát k sviatkom patrí, my máme chutný, ale zdravší spôsob. Čítajte ďalej!

Vajíčkový šalát s jablkami

Zdroj: Dobré jedlo

Vajíčkový šalát s jablkom je netradičný, ale bude vám chutiť.

20 min
nízka náročnosť
4 porcie

Suroviny: 8 vajec uvarených na tvrdo, 2 jablká nakrajané na kocky, 1 cibuľa nasekaná nadrobno, 2 kyslé uhorky nakrájané na kolieska, 100 g majonézy alebo kyslej smotany, 2 PL citrónovej šťavy, 1/2 ČL karí korenia, soľ, 100 g bieleho jogurtu, čierne korenie mleté.

Postup: Majonézu alebo kyslú smotanu zmiešame s jogurtom, citrónovou šťavou (môžeme okysliť aj šťavou z nakladaných uhoriek), kari korením, soľou a mletým čiernym korením. Do misy nakrájame vajíčka, pridáme jablká, cibuľu, uhorky, zalejeme pripravenou zálievkou, premiešame a necháme trochu odpočívať v chladničke, aby sa nám chute dobre spojili.

Sviatky bez dezertu? Neexistuje! Recept na ďalšej strane!

Mrkvové rezy

Zdroj: Dušan Křístek

Mrkvové rezy sú dôkazom, že dezert môže byť chutný a zdravý.

30 min
stredná náročnosť
20 porcií

Suroviny: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček mletých orechov, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 300 g mrkvy, 1 hrnček oleja, 1 hrnček mlieka, 3 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 1 KL škorice mletej, štipka soli, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu, podľa chuti citrónová poleva.

Postup: Múky s kypriacim práškom zmiešame s cukrom, olejom, mliekom, vajciami, soľou, škoricou a mletými orechmi. Mrkvu nahrubo nastrúhame a vmiešame ju do cesta. Plech na pečenie potrieme tukom a vysypeme múkou. Cesto do nej vlejeme a dáme piecť na strednej teplote do vyhriatej rúry. Po upečení a vychladnutí potrieme citrónovou polevou alebo posypeme cukrom a kakaom, prípadne z marcipánu urobíme mrkvičku ako ozdobu.

Čo kúpite za diskontné ceny si pozrite TU!

Vyberáme pre vás niečo PLUS