Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Krkovička, cestoviny, zapečené zemiaky aj koláč - a za diskontné ceny

Reklama

Ktorý recept si vyberiete? Máme niečo pre milovníkov mäsa, ale aj pre tých, ktorí ho príliš nemusia. A každý si určite dá kúsok výborného koláča!

Hruškový koláč s maslovou polevou

Vláčny hruškový koláč s maslovou polevou.

Zdroj: archív

Vláčny hruškový koláč s maslovou polevou.

50 min
stredná náročnosť
8 porcií

Suroviny:
150 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 2 vajcia, 3 lyžice oleja, 2 lyžice kypriaceho prášku, 50-70 ml mlieka, 4-5 hrušiek, 1 balíček škoricového cukru,1 balíček vanilkového cukru.
80 g masla, 1 vajce, 3 lyžice práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru.

Postup: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme olej, polohrubú múku s kypriacim práškom, prilejeme mlieko a zľahka premiešame. Očistené hrušky pokrájame na väčšie kúsky, dáme ich do misky, posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom a dobre premiešame. Menšiu keramickú zapekaciu misu vymastíme, vysypeme múkou a rozotrieme do nej polovicu cesta. Na cesto uložíme ochutené hrušky, na ktoré rozotrieme zvyšnú časť cesta. Dáme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme 25 až 35 minút. Medzitým v hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo. Odstavíme, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, vajce a spolu vymiešame. Predpečený koláč vyberieme z rúry a na jeho povrch rozotrieme maslovú polevu. Vložíme späť do rúry a pečieme asi 20 minút. Hotový koláč necháme dobre vychladnúť, pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

Dobre upečená krkovička je super! Recept na ďalšej strane!

Krkovička s bylinkami

Zdroj: archív

Pečená bravčová krkovička s bylinkami

70 min
stredná náročnosť
3 porcie

Suroviny: 450 g bravčovej krkovičky, soľ, celá rasca, sušený rozmarín, čerstvý rozmarín, oregano, bylinková horčica, kečup, 2 strúčiky cesnaku, olej, 2 paradajky, 1 pór, plátky anglickej slaniny, sušené oregano, čerstvé lístky oregana.

Postup: Bravčovú krkovičku pokrájanú na kúsky osoľte, okoreňte, posypte sušeným rozmarínom, sušeným oreganom a nechajte 15 minút odstáť. Potom mäso potrite z obidvoch strán bylinkovou horčicou, kečupom, prelisovaným cesnakom zmiešaným s olejom a odložte odstáť na 10 minút. Po odležaní mäso prudko opečte v panvici na oleji z obidvoch strán. Na dno vymastenej zapekacej misy uložte plátky anglickej slaniny. Na slaninu dajte na kolieska pokrájané paradajky s pórom. Pridajte opečené mäso, posypte ho celou rascou, čerstvým rozmarínom, prikryte alobalom a dajte zapiecť do rúry vyhriatej na 190 °C. Po zapečení podávjte s uvarenými zemiakmi a ozdobte lístkami čerstvého oregana.

Zemiaky chutne a netradične: Recept na ďalšej strane!

Roztlačené pizza zemiaky

Zdroj: archív

Roztlačené pizza zemiaky sú dobré na obed aj na večeru.

30 min
nízka náročnosť
4 porcie

Suroviny: malé zemiaky (asi 65-75 g, veľkosť malého vajíčka), cherry paradajky, paradajková omáčka, mozzarella, kukuričný škrob.

Postup: Paradajky nakrájame na plátky, zemiaky dobre umyjeme, nešúpeme. Zemiaky dáme do hrnca, zalejeme vodou a pridáme štipku soli. Varíme, kým zemiaky nezmäknú, potom ich zlejeme a necháme dobre odkvapkať. Pracovnú dosku posypeme kukuričným škrobom. Zemiaky preložíme na dosku posypanú škrobom a roztlačíme. Roztlačené zemiaky posypeme aj zvrchu kukuričným škrobom. Panvicu s hrubším dnom potrieme olejom a necháme zahriať. Roztlačené zemiaky preložíme na panvicu a necháme zapiecť dozlatista z jednej strany a obrátime. Zemiak potrieme paradajkovou omáčkou, uložíme naň plátky paradajok, posypeme strúhaným syrom a ten necháme rozpustiť. 

Klasika, ktorou nič nepokazíte! Recept na ďalšej strane

Penne s kuracím mäsom a cherry paradajkami

Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cl_XbxBroRs/

Penne s kuracim mäsom môžete dopniť aj brokolicou.

25 min
stredná náročnosť
2 porcie

Suroviny: 300 g cestovín penne, olej, 200 g kuracích pŕs, 1 lyžica sladkej sójovej omáčky, 150 g cherry paradajok, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať.

Postup: Umyté a osušené kuracie mäso nakrájajte na kúsky. Vložte do misy, ochuťte sójovou omáčkou, soľou, korením, pretlačeným strúčikom cesnaku a premiešajte. V hlbšej panvici rozohrejte olej, vložte mäso a opekajte zo všetkých strán asi 10 minút. Pridajte cherry paradajky rozrezané na štvrtky a ešte 5 minút poduste. Vo vriacej slanej vode uvarte cestoviny al dente, potom sceďte a pridajte k mäsu do panvice. Premiešajte s natrhanou petržlenovou vňaťou a podávajte.

Prečítajte si tiež:

Vyberáme pre vás niečo PLUS