Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: A tieto recepty za diskontné Lidl ceny poznáte?

Reklama

Premýšľate, čo navariť? Máme pre vás recepty, ktoré možno ani nepoznáte. Takže je načase ich vyskúšať! Predtým nazabudnite nakúpiť v Lidli za diskontné ceny.

Krémová pórová polievka s mletým mäsom a šampiňónmi

Zdroj: iStockphoto

Krémová polievka zasýti a je chutná.

35 min
nízka náročnosť
4 porcie

Suroviny: 3 póry, 100 g malých šampiňónov, 3 PL oleja, 500 g mletého mäsa mix, 1 liter vývaru (bujónu), 200 g bylinkového smotanového syra, podľa chuti soľ a mleté čierne korenie.

Postup: Očistíme pór, bielu časť nakrájame na polkruhy. Očistíme a nakrájame huby. Rozpálime olej, orestujeme mleté mäso a ochutíme ho soľou a korením. Pridáme pór, krátko podusíme, potom prilejeme vývar a prikryté varíme 15 minút. Nakoniec pridáme huby a varíme ešte 5 minút. Do odstavenej polievky zamiešame smotanový syr.

Zdravá a chutná nátierka: Recept na ďalšej strane

Avokádová nátierka

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Avokádová nátierka je dobrá na raňajky, aj na večeru.

10 min
nízka náročnosť
4 porcie

Suroviny: 2 zrelé avokáda, 2 cherry paradajky, 1 strúčik cesnaku, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL olivového oleja, sézamové a chia semienka na posypanie.

Postup: Očistené avokáda v miske rozpučíme vidličkou, pridáme na kocky pokrájané paradajky, olivový olej a pretlačený cesnak. Zamiešame a ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

Dobre upečená ryba chutí všetkým! Recept na ďalšej strane

Pražma s cesnakom a citrónom

Zdroj: Eva, Dušan Křístek

Pražma je zdravá a chutná ryba.

30 min
stredná náročnosť 
4 porcie

Suroviny: 4 pražmy, 2 strúčiky cesnaku, 4 PL citrónovej šťavy, 4 PL olivového oleja, 1 zväzok tymiánu, soľ.

Postup: Dôkladne umyté ryby osolíme vo vnútri brušnej dutiny a do každej vložíme 2 vetvičky tymiánu. Ryby potrieme na povrchu šťavou z citróna, obložíme cesnakom nakrájaným na plátky a vložíme do pekáča vymasteného olejom. Pražmy pečieme v rúte vyhriatej na 180°C asi 20 minút.

Cestoviny s dobrou omáčkou milujú deti aj dospelí: Recept na ďalšej strane

Boloňská omáčka s tagliatelle

Zdroj: Dušan Křístek

Tagliatelle s mletým mäsom sú klasika, ktorá vám bude chutiť.

200 min
stredná náročnosť
4 porcie

Suroviny: 2 PL olivového oleja panenského, 50 g slaniny, 200 g mletého mäsa mix, 2 cibule, 2 mrkvy, 1 zeler, 300 ml červeného vína, 600 g konzervovaných paradajok, 1 bobkový list, 1 vetvička čerstvého rozmarínu, 1 vetvička čerstvej šalvie, štipka muškátového oriešku, soľ, štipka kryštálového cukru, cestoviny, strúhaný syr.

Postup: Na olivovom oleji osmažíme slaninu, mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú mrkvu a zeler do zlatista. Podlejeme vínom a necháme ho vyvariť. Zmes zalejeme drvenými paradajkami, osolíme, ochutíme cukrom, bylinkami, bobkovým listom, strúhaným muškátovým orieškom a necháme spolu dusiť 3 hodiny. 
Zmes podávame s cestovinami a posypané strúhaným syrom – najlepšie parmezánom.

Prečítajte si tiež: