Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: A tieto recepty za diskontné Lidl ceny poznáte?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V kuchyni s Peťou: Moja rýchla boloňská omáčka (video)
    Reklama

    Premýšľate, čo navariť? Máme pre vás recepty, ktoré možno ani nepoznáte. Takže je načase ich vyskúšať! Predtým nazabudnite nakúpiť v Lidli za diskontné ceny.

    Krémová pórová polievka s mletým mäsom a šampiňónmi

    Zdroj: iStockphoto

    Krémová polievka zasýti a je chutná.

    35 min
    nízka náročnosť
    4 porcie

    Suroviny: 3 póry, 100 g malých šampiňónov, 3 PL oleja, 500 g mletého mäsa mix, 1 liter vývaru (bujónu), 200 g bylinkového smotanového syra, podľa chuti soľ a mleté čierne korenie.

    Postup: Očistíme pór, bielu časť nakrájame na polkruhy. Očistíme a nakrájame huby. Rozpálime olej, orestujeme mleté mäso a ochutíme ho soľou a korením. Pridáme pór, krátko podusíme, potom prilejeme vývar a prikryté varíme 15 minút. Nakoniec pridáme huby a varíme ešte 5 minút. Do odstavenej polievky zamiešame smotanový syr.

    Zdravá a chutná nátierka: Recept na ďalšej strane

    Avokádová nátierka

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Avokádová nátierka je dobrá na raňajky, aj na večeru.

    10 min
    nízka náročnosť
    4 porcie

    Suroviny: 2 zrelé avokáda, 2 cherry paradajky, 1 strúčik cesnaku, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL olivového oleja, sézamové a chia semienka na posypanie.

    Postup: Očistené avokáda v miske rozpučíme vidličkou, pridáme na kocky pokrájané paradajky, olivový olej a pretlačený cesnak. Zamiešame a ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

    Dobre upečená ryba chutí všetkým! Recept na ďalšej strane

    Pražma s cesnakom a citrónom

    Zdroj: Eva, Dušan Křístek

    Pražma je zdravá a chutná ryba.

    30 min
    stredná náročnosť 
    4 porcie

    Suroviny: 4 pražmy, 2 strúčiky cesnaku, 4 PL citrónovej šťavy, 4 PL olivového oleja, 1 zväzok tymiánu, soľ.

    Postup: Dôkladne umyté ryby osolíme vo vnútri brušnej dutiny a do každej vložíme 2 vetvičky tymiánu. Ryby potrieme na povrchu šťavou z citróna, obložíme cesnakom nakrájaným na plátky a vložíme do pekáča vymasteného olejom. Pražmy pečieme v rúte vyhriatej na 180°C asi 20 minút.

    Cestoviny s dobrou omáčkou milujú deti aj dospelí: Recept na ďalšej strane

    Boloňská omáčka s tagliatelle

    Zdroj: Dušan Křístek

    Tagliatelle s mletým mäsom sú klasika, ktorá vám bude chutiť.

    200 min
    stredná náročnosť
    4 porcie

    Suroviny: 2 PL olivového oleja panenského, 50 g slaniny, 200 g mletého mäsa mix, 2 cibule, 2 mrkvy, 1 zeler, 300 ml červeného vína, 600 g konzervovaných paradajok, 1 bobkový list, 1 vetvička čerstvého rozmarínu, 1 vetvička čerstvej šalvie, štipka muškátového oriešku, soľ, štipka kryštálového cukru, cestoviny, strúhaný syr.

    Postup: Na olivovom oleji osmažíme slaninu, mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú mrkvu a zeler do zlatista. Podlejeme vínom a necháme ho vyvariť. Zmes zalejeme drvenými paradajkami, osolíme, ochutíme cukrom, bylinkami, bobkovým listom, strúhaným muškátovým orieškom a necháme spolu dusiť 3 hodiny. 
    Zmes podávame s cestovinami a posypané strúhaným syrom – najlepšie parmezánom.

    Prečítajte si tiež:

    Vyberáme pre vás niečo PLUS