Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Výborný obed za pár eur - a všetkým bude chutiť!

Reklama

Platili ste dovolenky a deťom školské potreby, takže možno nemáte na účte toľko peňazí ako inokedy. Nevadí! Ak nakúpite za diskontné ceny v Lidli a navaríte podľa našich receptov, budete mať super obed za pár eur.

Trhané kuracie štvrte s mrkvou

Kuracie mäso a mrkva: zdravé a chutné.

Zdroj: Shutterstock

Kuracie mäso a mrkva: zdravé a chutné.

80 min
nízka náročnosť
6 porcií

Suroviny: 2 litre vývaru, 2 lyžice tekutého slepačieho bujónu, 3 kuracie štvrte, 3 mrkvy, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 lyžička masla, 1 lyžička hladkej múky, štipka soli, štipka čierneho mletého korenia, pol lyžičky citrónovej šťavy, ryža.

Postup: Mäso umyjeme, osušíme a vložíme do veľkého hrnca. Prilejeme vývar a pridáme koncentrovaný hydinový bujón. Pridáme očistenú mrkvu vcelku. Varíme, až mäso pôjde dobre od kosti - asi 30 - 45 minút. Potom mäso aj mrkvu vytiahneme. Na panvici rozohrejeme maslo a prisypeme do neho múku. Dôkladne premiešame a zásmažku za stáleho miešania zalejeme vývarom. Mrkvu nakrájame na väčšie kúsky a kuracie mäso natrháme rukami na menšie kúsky. Do zahusteného vývaru pridáme mäso, mrkvu a nasekanú petržlenovú vňať. Zamiešame a varíme ešte 5 minút. Potom môžeme jedlo ľahko dochutiť citrónovou šťavou. Podávame s ryžou.

Zapečené zemiaky sú dobré! Recept na ďalšej strane

Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou

Zdroj: archív

Zapečené zemiaky sú rýchle a dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby.

90 min
nízka náročnosť
6 porcií

Suroviny: 800 g zemiakov, 200 g cibule, 1 balíček korenia na pečené zemiaky, 2 lyžice oleja, 150 g - 200 g cottage cheese, 200 ml smotany na varenie, soľ.

Postup: Ošúpané zemiaky a očistenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska. Vložíme ich do zapekacej misy potretej olejom a vystlanej papierom na pečenie. Posypeme korením na pečené zemiaky a zamiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút. Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti. Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút. Podávame teplé s miešaným šalátom s dresingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.

Broskyňový koláč poteší každého! Recept na ďalšej strane

Krehký broskyňový koláč

Zdroj: archív

Broskyňový koláč: Jednoduchý a chutný.

70 min
nízka náročnosť
12 porcií

Suroviny: 250 g hladkej múky, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 125 g bieleho jogurtu, 2 lyžičky prášku do pečiva, cca 5 broskýň.

Postup: Do misky rozbijeme vajcia a pridáme kryštálový cukor. Mixérom šľaháme dovtedy, kým nevznikne krásna žltá pena. Zmes treba miešať aspoň 10 minút. Pridáme biely jogurt, prášok do pečiva a hladkú múku. Varechou všetko zľahka premiešame. Okrúhlu formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme a vysypeme múkou. Do formy vylejeme pripravené cesto a na vrch poukladáme na mesiačiky nakrájané broskyne. Koláč pečieme pri 180 °C asi 40 minút dozlatista. Necháme ho vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Čerstvé figy si môžete dať aj doma! Recept na ďalšej strane

Jesenný ovocný šalát

Zdroj: Shutterstock

Čerstvé figy si dáte aj doma, nielen v na dovolenke v cudzine.

30 min
nízka náročnosť
4 porcie

Suroviny: 6 lyžíc šťavy z pomaranča, 6 lyžíc medu, 1 granátové jablko, 2 hrušky, 3 čerstvé figy, 1 lyžička šťavy z citróna, 50 g neslaných nepražených arašidov, 1 smotanový jogurt.

Postup: Šťavu z pomarančov zvaríme s medom a necháme 10 minút na miernom ohni povrieť. Odstavíme. Hrušky nakrájame a hneď pokvapkáme citrónovou šťavou. Figy umyjeme a nakrájame na osminky, pridáme k nim bobuľky z granátového jablka a arašidy. Všetko zmiešame s vychladnutou zálievkou. Premiešame a podávame s krémovým smotanovým jogurtom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS