Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Skúste to podľa celebrít a s diskontnými cenami Lidla

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
    Reklama

    Tak sa pozrime, čo dobré si varia známi Česi a Slováci! Možno vás niektoré ich recepty inšpirujú. Takže nakúpte za diskontné ceny v Lidli a hor sa do toho!

    Pomaly pečené jahňacie stehno podľa food bloggerky chudnemjedlom

    Zdroj: © StockFood

    Pečené jahňacie stehno vám bude chutiť.

    180 min
    nízka náročnosť
    2 porcie

    Suroviny: 400 g jahňacieho stehna s kosťou, 3 cibule nakrájané na mesiačiky, 1/4 zeleru nakrajaného na kocky, 1 PL olivového oleja, 3 mrkvy nakrájané na kolieska, 10 PL pasterizovaných paradajok (pomodoro), 2 ks bobkového listu.
    Na marinádu: štvorfarebné korenie, 1 ČL čerstvého tymiánu, 2 PL olivového oleja, 1 ČL čerstvého rozmarínu, 3 strúčiky cesnaku, soľ.

    Zdroj: FB

    Známa foodblogerka má recept na jahňacie mäso.

    Postup: Pripravíme si marinádu. Tymián a rozmarín nakrájame na mini kúsky. V miske zmiešame olivový olej, bylinky, prelisovaný cesnak, soľ, čerstvo pomleté korenie. Marinádu nanesieme z každej strany na jahňacie stehno. Mäso zakryjeme a necháme odležať v chladničke cez noc.

    Panvicu necháme zohriať s olejom a mäso opečieme z oboch strán dohneda. Zakryjeme ho, aby si udržalo teplotu. Do výpeku vložíme nakrájanú zeleninu, bobkový list a pečieme 5 minút. Pridáme pasterizované paradajky (pomodoro) a chvíľku restujeme, potom zalejeme 300 ml vody a varíme 10 minút.

    Do pekáča z panvice prelejeme zeleninu, do stredu položíme mäso, zalejeme 300 ml vody, vložíme 2 vetvičky tymiánu. Pekáč zakryjeme buď vrchnákom alebo alobalom a pečieme na 170 stupňov 2,5 hodiny.
    Po upečení vyberieme vetvičky tymiánu a bobkové listy. Koreňovú zeleninu spolu s omáčkou rozmixujeme tyčovým mixérom. Omáčku prilievame postupne, aby vám vznikla požadovaná konzistencia.

    Čo pečú Rozborilovci s medvedím cesnakom? Recept na ďalšej strane!

    Tyčinky s medvedím cesnakom podľa Rozborilovcov

    Zdroj: archív

    Rýchle, jednoduché a zdravé.

    40 min
    nízka náročnosť
    10 porcií

    Suroviny: medvedí cesnak, lístkové cesto, tvaroh, vajíčka, soľ, rasca.

    Zdroj: Instagram/Vilo Rozboril

    Rozborilovci majú takisto radi medvedí cesnak.

    Postup: Na rozvaľkané lístkové cesto roztlačíme tvaroh. Podľa chuti možno dochutiť soľou či korením. Posypeme ho posekaným medvedím cesnakom. Takto pripravené cesto s plnkou preložíme a nakrájame na tyčinky. Mierne ich zakrútime, potrieme vajíčkom a posypeme rascou. Necháme zapiecť v rúre, kým nebudú mať zlatú farbu.

    Čo dokáže urobiť z cukety Helena Vondráčková? Recept na ďalšej strane!

    Cuketový koláč podľa Heleny Vondráčkovej

    Zdroj: archív

    Helena Vondráčková pečie manželovi Martinovi Michalovi aj cuketový koláč.

    80 min
    nízka náročnosť
    15 porcií

    Suroviny: 5 cukiet, 4 mrkvy, 1 väčšia cibuľa, 400 g šunky, 400 g eidamu, 4 strúčiky cesnaku, 5 vajec, 100 ml olivového oleja, polohrubá múku, 1 prášok do pečiva, soľ, oregano, mleté čierne korenie.

    Postup: Do misy dáme najemno nastrúhanú cibuľu, cukety, mrkvy. Pridáme šunku nakrájanú na kocky, najemno nastrúhaný syr a jemne pokrájaný cesnak. Všetko premiešame s rozšľahanými vajcami. Okoreníme oreganom, osolíme, okoreníme a vlejeme olej. Zahustíme polohrubou múkou s práškom do pečiva. Cesto vlejeme do pekáča, rovnomerne rozotrieme a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov hodinu.

    Ako robí Michal Čekovský kačacie stehná? Recept na ďalšej strane!

    Kačacie prsia podľa Michala Čekovského

    Zdroj: DÓRA VALACSAY

    Kačacie prsia s batatovým pyré stoja za to!

    60 min
    2 porcie
    stredná náročnosť

    Suroviny: 2 kačacie prsia, 2-3 bataty, špenát baby, čerstvý rozmarín, 250 gmasla, olivový olej, petržlenová vňať, červená paprika, korenie čierne mleté, soľ himalájska, cesnak, tymian, červené víno.

    Zdroj: archív

    Michal Čekovský má recept na kačacie prsia.

    Postup: Na kačacích prsiach narežeme kožu s tukom, z oboch strán posolíme a okoreníme. Kačacie prsia opečieme na troche oleja kožou nadol. Keď sa začnú sfarbovať do zlatista, posypeme trochou rozmarínu, tymianu a pridáme plátok masla. Prsia obrátime. Keď sa mäso zatiahne, prsia opäť otočíme a vložíme do rúry predhriatej na 200 °C na približne 7 minút.

    Urobíme batatové pyré. Batáty ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do osolenej vody. Uvarené bataty scedíme, popučíme s trochou soli, mletým čiernym korením, tymianom a maslom.

    Urobíme špenát. Na panvicu dáme rozpustiť maslo, pridáme na jemno nakrájaný cesnak a baby špenát, ktorý podusíme približne 2 minúty. Nakoniec pridáme štipku soli a čierneho mletého korenia.

    Nakoniec spravíme omáčku: Na panvici rozpustíme maslo s nakrájanou petržlenovou vňaťou, dochutíme štipkou červenej papriky a tymianom.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS