Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Tieto recepty určite zvládnete! A diskontné ceny z Lidla sú bonusom

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nela Pocisková pripravuje BANÁNOVÉ LIEVANCE: Jej deti ich milujú!
    Reklama

    Čakáte hostí alebo chystáte párty? S našimi receptami zvládnete aj pohostenie pre veľkú partiu. Nezabudnite predtým nakúpiť za diskontné ceny v Lidli!

    Zapekaná aljašská treska na zemiakoch

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Pečená treska je rýchla a chutná.

    50 min.
    nízka náročnosť
    4 porcie

    Suroviny: 4 väčšie zemiaky varené v šupke, 2 filety tresky, maslo, soľ, korenie, rozmarín

    Postup: Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska asi pol centimetra široké. Kolieska poukladáme na dno pekáča vymasteného maslom. Aljašskú tresku osolíme, okoreníme a prudko z oboch strán opečieme na masle. Potom ju preložíme na zemiaky do pekáča, posypeme trochou rozmarínu. Pre výraznejšiu chuť môžeme pridať cesnak. Pečieme asi pol hodiny na 170 °C.

    Skúste špekáčiky netradične! Recept na ďalšej strane

    Špekáčiky v mäsovom kabátiku

    Zdroj: archív

    Naplňte mleté mäso špekáčikom a uvidíte, že je to veľmi chutné.

    50 min.
    nízka náročnosť
    4 porcie

    Suroviny: 4 špekáčiky, 200 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, cesnak, vajce

    Postup: Špekáčiky rozkrojíme na polovice. Mleté mäso zmiešame v mise s vajcom, majoránkou, so soľou, s korením a prelisovaným cesnakom. Zmesou obalíme špekáčiky a poukladáme ich do zapekacej misy. Podlejeme vodou a pečieme 40 minút. Ideálna príloha je zemiaková kaša.

    Bataty ako samostatné jedlo: Recept na ďalšej strane

    Gratinované bataty

    Zdroj: archív

    Bataty nemusia byť iba prílohou, ale aj samostatným jedlom.

    75 min.
    nízka náročnosť
    8 porcií

    Suroviny: 1 kg sladkých zemiakov (batatov), 200 ml smotany na šľahanie, 180 ml plnotučného mlieka, 1 strúčik cesnaku,  2 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok

    Postup: Zemiaky očistíme, dobre poumývame a pokrájame na plátky asi 4 mm hrubé. V miske zmiešame mlieko a smotanu. Dno hlbokého pekáča potrieme cesnakom a trochou masla.Na dno pekáča nalejeme trochu smotany a poukladáme prvú vrstvu zemiakových plátkov. Vrch osolíme, okoreníme a pridáme aj štipku čerstvo nastrúhaného muškátového orieška. Ochutené zemiaky prelejeme smotanou a mliekom a takto to opakujeme, kým neminieme všetky zemiaky. Potom zemiaky pečieme zhruba 60 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.

    Banánové lievance milujú všetci! Recept na ďalšej strane

    Banánové lievance

    Zdroj: Archív NMH

    Dobrý tip na sladký obed či večeru. To sú banánové llievance.

    15 min.
    nízka náročnosť
    2 porcie

    Suroviny: 2 vajcia, 1 banán, 1 balík kypriaceho prášku, mix orieškov, 1 balík vanilkového cukru, maliny, agávový sirup

    Postup: V miske roztlačíme vidličkou banán na kašu. Primiešame k nemu dve vajcia, prášok do pečiva a celý balíček vanilkového cukru. Rozohrejeme palacinkovú panvicu a dáme na ňu trošku masla. Naberačkou nalejeme cesto na panvicu a tvoríme lievance asi 1 cm vysoké. Z každej strany ich opečieme zhruba 1-2 minúty. Hotové ozdobíme malinami, orieškami a môžeme poliať agáve sirupom.

    Prečítajte si tiež:

    Vyberáme pre vás niečo PLUS