Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: 4 recepty, s ktorými zabodujete! A predým nakúpte za diskontné ceny v Lidli

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
    Reklama

    Viete už, čo budete variť cez víkend? Skúste to s nami a uvidíte, že vám bude chutiť. A pokojne to môžete dať aj deťom, veď sú to ľahké a zdravé jedlá. A nezabudnite si nakúpiť v Lidli za diskontné ceny!

    Cestovinový fit šalát

    Zdroj: Archív

    Zdravý cestovinový šalát môže byť prílohou, ale i samostatným jeldom.

    20 min
    nízka náročnosť
    4 porcie

    Suroviny: 250 g cestovín, malý pór (cca 3 cm), 1 menšia sterilizovaná kukurica, 1 čerstvá červená paprika alebo kápia, 150 g dusenej šunky, 150 g tvrdého syra, 250 ml bieleho jogurtu, 250 ml kyslej smotany, 2 polievkové lyžice olivového oleja, mlieko alebo smotana na zriedenie (v prípade potreby).

    Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu. Prepláchneme ich studenou vodou a scedíme. Pripravíme si ostatné suroviny. Pór nakrájame na malé rezančeky, červenú papriku (kápiu) a šunku na malé kocky. Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle. Do väčšej misy vložíme uvarené cestoviny, nakrájaný pór, papriku (kápiu), šunku, syr a kukuricu. Pridáme jogurt, kyslú smotanu a olivový olej. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením (nemusíme), citrónovou šťavou. Opatrne premiešame a podľa potreby ešte dochutíme, prípadne zriedime mliekom alebo smotanou. Necháme v chlade postáť aspoň 20 minút, aby sa prepojili chute. Môžeme dozdobiť bylinkami, čerstvou petržlenovou vňaťou a pažítkou.

    Čo tak si ugrilovať fašírky? Recept na ďalšej strane!

    Grilované fašírky

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Fašírky sú vborné aj na grile. A môžu byť z rôzneho mäsa.

    50 min
    nízka náročnosť
    4 porcie

    Suroviny: 300 g mletého kuracieho (morčacieho) mäsa, 300 g mletého chudého bravčového mäsa, 1 vajce, 1 menšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice strúhanky na zahustenie (môžeme vynechať), na dochutenie: 1 PL sójovej omáčky, 1 PL kečupu, 1 PL horčice, mletá červená paprika, drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ, bylinky (podľa chuti).

    Postup:
    1. Kuracie (morčacie) a bravčové mäso zmiešame, pridáme vajíčko, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, sójovú omáčku, kečup, horčicu a dochutíme podľa potreby (mletá červená paprika, drvená rasca, mleté čierne korenie, soľ). Môžeme pridať aj nadrobno nakrájané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka).
    2. Keď je potrebné, zahustíme strúhankou. Mäsovú zmes necháme v chlade odpočinúť aspoň hodinu. Z hmoty tvarujeme mokrými rukami guľky, ktoré roztlačíme na hrubšie placky. Fašírky ukladáme na rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu.
    3. Mriežku na grile alebo panvicu si vopred potrieme olejom. Opekáme – grilujeme z každej strany podľa potreby. Keď mäso do polovice zbelie, zospodu bude hnedastej farby, vtedy ho otočíme a dopečieme aj z druhej strany.

    Losos na čisto zdravý spôsob, ale veľmi chutný! Recept na ďalšej strane!

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cfe3o1hsjN3/

    Pečený losos s batatmi. Môžete si ho urobiť aj grilovaný so zeleninovými hranolkami.

    Grilovaný losos so zeleninovými hranolkami a jogurtovo-cesnakovou omáčkou

    50 min
    nízka náročnosť
    3 porcie

    Suroviny: 300 g lososa, 1 ČL oleja, štipka morskej soli, 4 hrste čerstvého špenátu.
    Na zeleninové hranolky: 400 g mrkvy, 1 cuketa, 1/4 ČL mletého čierneho korenia, 1/4 ČL morskej soli, 2 ČL olivového oleja.
    Na omáčku: 4 PL bieleho jogurtu, trocha čerstvej bazalky, štipka morskej soli, 1-2 strúčiky cesnaku.

    Postup: Zeleninu umyjeme a nakrájame na hranolčeky. V miske ju zmiešame s olivovým olejom, morskou soľou a korením. Hranolky tiež môžeme posypať sezamovými či ľanovými semiačkami. Takto ochutené zeleninové hranolky poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a dáme piecť pri 205 stupňoch na cca 20 minút. Hranolky by mali byť upečené dohneda.
    Lososa opláchneme a grilujeme ho na troche oleja na panvici zhruba 3-4 minúty z každej strany na strednom plameni. Ku koncu ho posypeme trochou morskej soli.
    V mixéri zmixujeme ošúpaný cesnak, bazalku, jogurt a soľ. Čerstvý špenát umyjeme a podusíme na suchej panvici.
    Lososa servírujeme teplého na špenáte, polejeme ho jogurtovo-cesnakovou omáčkou a ako prílohu pridáme zeleninové hranolky.

    A na záver zdravý dezert! Recept na ďalšej strane!

    Cottage syr s jablkami

    Zdroj: Shutterstock

    Cottage syr s jablkami je výborný, môžete pridať aj bobuľové ovocie.

    15 min
    nízka náročnosť
    2 porcie

    Suroviny: 1 cottage syr, 2 PL hrozienok, 2 PL mandlí, štipka škorice, 2 jablká.

    Postup: Zmiešame cottage, hrozienka, mandle a škoricu. Zmes dáme do misky a pridáme nakrájané plátky jabĺk.

    Prečítajte si tiež:

    Vyberáme pre vás niečo PLUS