Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Niečo pre silvestrovských hostí za diskotontné ceny Lidla

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chutný PEČENÝ bôčik s jablkami - urobte ho na víkend
    Reklama

    Plánujete, čím pohostíte silvestrovských hostí alebo čo si dáte na prelome rokov vy sami? Máme pár tipov! Niečo je klasika, niečo ste možno ešte nejedli. Tak do toho - a predtým nezabudnite nakúpiť za diskontné ceny v Lidli.

    Paradajkový šalát s vajcom a syrom

    Zdroj: archív

    Paradajky so syrom a vajíčkom tvoria výbornú kombináciu.

    15 min
    nízka náročnosť
    6 porcií

    Suroviny: 400 g cherry paradajok, 200 g tvrdého syra, 2 vajcia, 2 dl kyslej smotany.

    Postup: Paradajky umyjeme, usušíme a prekrojíme napoly. Tvrdý syr nakrájame na rezance a vajcia uvarené natvrdo nakrájame na kocky. Všetko zamiešame, zalejeme kyslou smotanou, zamiešame a podávame.

    Zapečené bagety sú rýchle a chutné: Recept na ďalšej strane!

    Zapekaná bageta so zeleninou, šunkou a syrom

    Zdroj: Peter Záhradník

    Záleží len na vás, čo dáte na bagety.

    30 min
    nízka náročnosť
    4 porcie

    Suroviny: bageta, 4 cherry paradajky, 1 paprika, 100 g klobásy alebo šunky, 1-2 strúčiky cesnaku, 150 g tvrdého syra, 2 lyžice majonézy.

    Postup: Bagetu nakrájame na tenšie krajce. Na kocky nakrájame paradajky a dáme ich do väčšej misy. Na malé kocky nakrájame šunku (alebo klobásu). Rovnako nakrájame aj papriku. Najemno nastrúhame tvrdý syr a s ostatnými surovinami ho pridáme do misky. Nakoniec k zmesi prelisujeme cesnak a zmiešame s majonézou. Plech alebo formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Zmes natrieme na nakrájané kúsky bagety. Uložíme ich do formy alebo na plech a pečieme pri teplote 180 °C asi 10-15 minút.

    Tradičná kapustnica trochu inak: Recept na ďalšej strane!

    Kapustnica

    Zdroj: Shutterstock

    Kapustnica je na Silvestra výborná.

    120 min
    nízka náročnosť
    10 porcií

    Suroviny: 50 g sušených húb, 1 kg kyslej kapusty, 500 g údenej krkovičky, 350 g bravčového pliecka, 100 g slaninky, nožička klobásy, 2 surové zemiaky, 2 veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 KL čierne mleté korenie, 2 KL kmín celý, nové korenie, bobkový list, jalovec (4 ks), červená paprika mletá, voda bravčová masť/olej.

    Postup: Všetko korenie spolu s hubami pridáme do približne 3-4 litrov vody a uvedieme do varu. Po chvíli pridáme kyslú kapustu. Údenú krkovičku nakrájame a pridáme do hrnca s kapustou a koreninami.

    Jednu cibuľu nakrájame, osmahneme na panvici do zlatista. Pridáme nakrájané pliecko, ktoré poprášime červenou mletou paprikou a necháme chvíľku podusiť. Zatiahnuté mäso pridáme do hrnca s kapustou.

    Na kocky nakrájanú a pekne vyškvarenú slaninku pridáme ku kapustnici zhruba o hodinu. Nakoniec pridáme druhú cibuľu a cesnak nakrájané na plátky, ktoré speníme najprv na panvici a pridáme do kapustnice. Kapustnicu odstavíme a necháme vychladnúť.

    Na druhý deň ju opäť privedieme do varu a pridáme klobásku a napokon najemno nastrúhané zemiaky, ktoré necháme prevariť pol hodinu až hodinu. Podľa chuti môžeme pridať sladkú alebo kyslú smotanu, prípadne sušené slivky (tie spolu s klobásou).

    Pečený bôčik alebo rebierka vám budú chutiť! Recept na ďalšej strane

    Rozprávkový bôčik

    Zdroj: © StockFood

    Bravčový bôčik môžete jesť aj na studeno.

    120 min
    nízka náročnosť
    5 porcií

    Suroviny: 1 kg bôčiku (alebo rebrá), červená mletá paprika, soľ, čierne mleté korenie, med alebo hnedý cukor, veľa cesnaku, horčica, drvená rasca.
    Omáčka: 1 nasekaná cibuľa, 3-4 stručiky cesnaku, rozmarín, strúhaný čerstvý zázvor, 2 PL oleja, 1/2 šálky kečupu, balzamikový ocot, 3 PL sójovej omáčky, soľ, korenie, med, asi1/2 šálky vody.

    Postup: Mäso narežeme, nasolíme. Všetky suché koreniny v miske zmiešame a mäsko nimi pekne ponatierame. Necháme pácovať cez noc alebo aspoň pár hodín. Pred pečením podlejeme a zakryjeme alobalom. Pečieme pri 180 stupňoch domäkka.

    Suroviny na omáčku rozmixujeme. Pridame vodu a varíme asi 10 minut. Omáčka zhustne. Ak treba, ešte dochutíme. Mäkké mäso celé ponatierame omáčkou, otočíme kožou nahor a odokryté dopečieme do chrumkava.

    Diskontné ceny Lidla TU!

    Vyberáme pre vás niečo PLUS