Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE Niečo netradičné za tradične diskontné ceny Lidla

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Batátová pizza ako zemiakový zázrak
    Reklama

    Jana Pustayová

    Hlavná editorka

    Skúsme na obed niečo netradičnejšie! Čo tak polievka z tresky alebo teľacia pečeň? Ale za tradičné diskontné ceny Lidla!

    Polievka z tresky

    Zdroj: Shutterstock/Kolpakova Svetlana

    Rybacia polievka z tresky je chutná a zdravá.

    50 min
    nízka náročnosť
    3 porcie

    Suroviny: 400 – 500 g filé z tresky, mrkva, petržlen, kúsok zeleru, cibuľa, petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, maslo, soľ, korenie – môže byť muškátový oriešok, krutónky.

    Postup: Očistenú zeleninu nakrájame nadrobno. Zľahka ju opražíme na masle, potom k nej pridáme filé, zalejeme vodou a okoreníme podľa chuti. Cesnak vymiešame a dáme do polievky. Privedieme ju do varu a varíme, kým nie sú mäso aj zelenina mäkké. Pri servírovaní dozdobíme petržlenovou vňaťou a krutónmi.

    Teľacia pečeň: Recept na ďalšej strane >>>

    Teľacia pečeň na víne a jablkách

    Zdroj: Shutterstock/Jacek Chabraszewski

    Kombinácia pečienky a jabĺk je výborná.

    35 min
    nízka náročnosť
    4 porcie

    Suroviny: 600 g teľacej pečene, soľ, čierne mleté korenie, 150 g šalotky, 100 g oleja, 100 g červeného vína, 50 g medu, 200 g jabĺk.

    Postup: Teľaciu pečeň očistíme a narežeme, aby sa pri opekaní neskrúcala. Dáme ju do rozohriateho oleja a pomaly opekáme. Na kolieska nakrájanú šalotku pridáme k pečeni. Keď je cibuľka mäkká, pridáme med a zalejeme vínom. Počas dusenia pridáme na kolieska nakrájané jabĺčka, ktoré sme zbavili jadrovníkov. Nakoniec pečeň osolíme.

    Bataty ako ľahký obed či chutná večera: Recept na ďalšej strane >>>

    Plnené pečené batáty

    40 min
    nízka náročnosť
    3 porcie

    Suroviny: 3 ks batáty, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, obľúbené korenie na pomazánku, 3 kopcovité PL syra ricotta, 3 PL ajvaru, 300 g tuniaka z konzervy (ideálne vo vlastnej šťave), pažítka, rukola.

    Postup: Batáty umyjeme, vydrhneme, osušíme a potrieme olivovým olejom. Dáme ich na plech alebo do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie. Batáty upečieme v rúre vyhriatej na 220 °C domäkka.
    Medzitým pripravíme náplň. Ricottu zmiešame s odkvapkaným tuniakom, ajvarom, nasekanou pažítkou a ochutíme soľou, korením a obľúbeným korením na pomazánku.
    Upečené batáty pozdĺžne narežeme približne do polovice tak, aby sa otvorili, ale neprerežeme ich celé. Podľa chuti ľahko osolíme, naplníme ricottovou zmesou a ozdobíme rukolou.

    Tvarohový koláč trochu inak: Recept na ďalšej strane >>>

    Tvarohový koláč s jablkami

    Zdroj: Shutterstock/MariaKovaleva

    Skúste tvarohový koláč trošku inak.

    75 min
    nízka náročnosť
    16 porcií

    Suroviny cesto: 250 g polohrubej múky, 120 g masla izbovej teploty, 1 vajce, 100 g práškového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva.
    Suroviny plnka: 250 g jemného tvarohu, 250 g hrudkovitého tvarohu, 1 vajce, 50 g práškového cukru, 1 balíček Zlatého klasu, 1 ČL citrónovej kôry.
    Ďalšie suroviny: 3 jablká, 1 balíček škoricového cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 hrnček hrozienok, rum (na namočenie hrozienok).

    Postup: Do misky preosejeme múku, prášok do pečiva, práškový cukor. Pridáme vajíčko a maslo izbovej teploty. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky odpočívať aspoň na 30 minút.

    Medzitým si pripravíme plnku. Do misky dáme hrudkovitý tvaroh, jemný tvaroh, vajíčko, citrónovú kôru, Zlatý klas a cukor. Dobre vymiešame. Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a ochutíme škoricovým cukrom.

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu (cca 30 x 40 cm). Prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a popicháme vidličkou. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku, vrch posypeme škoricovými jabĺčkami a vopred namočenými hrozienkami v rume. Namočené hrozienka môžeme dať priamo do tvarohovej plnky.

    Takto pripravený koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 35 – 40 minút. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.

    Diskontné ceny vo fotogalérii

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Jana Pustayová

    Hlavná editorka
    Vždy chcela byť novinárkou a podarilo sa! Za tie roky sa venovala rôznym témam, dnes najradšej píše o histórii, zaujímavých ľuďoch a jedinečných miestach.