Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE Niečo netradičné za tradične diskontné ceny Lidla

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Batátová pizza ako zemiakový zázrak
    Reklama
    Logo Plus JEDEN DEŇLogo Plus JEDEN DEŇ

    Jana Pustayová

    Hlavná editorka

    Skúsme na obed niečo netradičnejšie! Čo tak polievka z tresky alebo teľacia pečeň? Ale za tradičné diskontné ceny Lidla!

    Polievka z tresky

    Zdroj: Shutterstock/Kolpakova Svetlana

    Rybacia polievka z tresky je chutná a zdravá.

    50 min
    nízka náročnosť
    3 porcie

    Suroviny: 400 – 500 g filé z tresky, mrkva, petržlen, kúsok zeleru, cibuľa, petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, maslo, soľ, korenie – môže byť muškátový oriešok, krutónky.

    Postup: Očistenú zeleninu nakrájame nadrobno. Zľahka ju opražíme na masle, potom k nej pridáme filé, zalejeme vodou a okoreníme podľa chuti. Cesnak vymiešame a dáme do polievky. Privedieme ju do varu a varíme, kým nie sú mäso aj zelenina mäkké. Pri servírovaní dozdobíme petržlenovou vňaťou a krutónmi.

    Teľacia pečeň: Recept na ďalšej strane >>>

    Teľacia pečeň na víne a jablkách

    Zdroj: Shutterstock/Jacek Chabraszewski

    Kombinácia pečienky a jabĺk je výborná.

    35 min
    nízka náročnosť
    4 porcie

    Suroviny: 600 g teľacej pečene, soľ, čierne mleté korenie, 150 g šalotky, 100 g oleja, 100 g červeného vína, 50 g medu, 200 g jabĺk.

    Postup: Teľaciu pečeň očistíme a narežeme, aby sa pri opekaní neskrúcala. Dáme ju do rozohriateho oleja a pomaly opekáme. Na kolieska nakrájanú šalotku pridáme k pečeni. Keď je cibuľka mäkká, pridáme med a zalejeme vínom. Počas dusenia pridáme na kolieska nakrájané jabĺčka, ktoré sme zbavili jadrovníkov. Nakoniec pečeň osolíme.

    Bataty ako ľahký obed či chutná večera: Recept na ďalšej strane >>>

    Plnené pečené batáty

    40 min
    nízka náročnosť
    3 porcie

    Suroviny: 3 ks batáty, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, obľúbené korenie na pomazánku, 3 kopcovité PL syra ricotta, 3 PL ajvaru, 300 g tuniaka z konzervy (ideálne vo vlastnej šťave), pažítka, rukola.

    Postup: Batáty umyjeme, vydrhneme, osušíme a potrieme olivovým olejom. Dáme ich na plech alebo do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie. Batáty upečieme v rúre vyhriatej na 220 °C domäkka.
    Medzitým pripravíme náplň. Ricottu zmiešame s odkvapkaným tuniakom, ajvarom, nasekanou pažítkou a ochutíme soľou, korením a obľúbeným korením na pomazánku.
    Upečené batáty pozdĺžne narežeme približne do polovice tak, aby sa otvorili, ale neprerežeme ich celé. Podľa chuti ľahko osolíme, naplníme ricottovou zmesou a ozdobíme rukolou.

    Tvarohový koláč trochu inak: Recept na ďalšej strane >>>

    Tvarohový koláč s jablkami

    Zdroj: Shutterstock/MariaKovaleva

    Skúste tvarohový koláč trošku inak.

    75 min
    nízka náročnosť
    16 porcií

    Suroviny cesto: 250 g polohrubej múky, 120 g masla izbovej teploty, 1 vajce, 100 g práškového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva.
    Suroviny plnka: 250 g jemného tvarohu, 250 g hrudkovitého tvarohu, 1 vajce, 50 g práškového cukru, 1 balíček Zlatého klasu, 1 ČL citrónovej kôry.
    Ďalšie suroviny: 3 jablká, 1 balíček škoricového cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 hrnček hrozienok, rum (na namočenie hrozienok).

    Postup: Do misky preosejeme múku, prášok do pečiva, práškový cukor. Pridáme vajíčko a maslo izbovej teploty. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky odpočívať aspoň na 30 minút.

    Medzitým si pripravíme plnku. Do misky dáme hrudkovitý tvaroh, jemný tvaroh, vajíčko, citrónovú kôru, Zlatý klas a cukor. Dobre vymiešame. Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a ochutíme škoricovým cukrom.

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu (cca 30 x 40 cm). Prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech a popicháme vidličkou. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku, vrch posypeme škoricovými jabĺčkami a vopred namočenými hrozienkami v rume. Namočené hrozienka môžeme dať priamo do tvarohovej plnky.

    Takto pripravený koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 35 – 40 minút. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.

    Diskontné ceny vo fotogalérii

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Logo Plus JEDEN DEŇLogo Plus JEDEN DEŇ

    Jana Pustayová

    Hlavná editorka

    Vždy chcela byť novinárkou a podarilo sa! Za tie roky sa venovala rôznym témam, dnes najradšej píše o histórii, zaujímavých ľuďoch a jedinečných miestach.