Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Niečo ľahšie a diétnejšie, ale za diskontné ceny Lidla

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Fantastický losos z grilu. Takto ste ho ešte nejedli, a inak už ani nebudete
    Zdroj: instagram / simplyrecipes
    Reklama

    Skúste tentoraz obed ľahší, zdravší a diétnejší, ale chutný. Nezabudnite predtým nakúpiť za diskontné ceny Lidla!

    Šampiňónová polievka

    Krémová hubová polievka zasýti a je chutná.

    Zdroj: Shutterstock

    Krémová hubová polievka zasýti a je chutná.

    60  min
    nízka náročnosť
    6 porcií

    Suroviny: 1 zväzok jarnej cibuľky, 180 g šampiňónov, 2 stredne veľké zemiaky (typ B), 1 PL olivového oleja, 1 l zeleninového vývaru, 60 ml bezlaktózovej smotany na varenie, 100 ml sójového mlieka, 1 ČL mletej rímskej rasce, soľ, čierne korenie.

    Postup: Jarnú cibuľku očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme v hrnci na lyžici olivového oleja. Pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny a 5 minút ich opekáme na strednom stupni ohrevu. Potom zalejeme vývarom, pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky a necháme variť 20 minút, kým zemiaky nezmäknú. Prilejeme smotanu, mlieko a necháme variť ďalších 10 minút. Polievku odstavíme, necháme chvíľu vychladnúť a rozmixujeme tyčovým mixérom. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a podávame – najlepšie s celozrnným pečivom.

    Losos na pomarančoch je skvelá voľba! Recept na ďalšej strane >>>

    Losos na pomarančoch

    Zdroj: Shutterstock

    Losos je rýchlo hotový, ale pochutná si na ňom takmer každý.

    45 min
    nízka náročnosť
    6 porcií

    Suroviny: 700 g lososa, 1 pomaranč, 1 mandarínka, olivový olej, soľ, korenie.

    Postup: Lososa nakrájame na filety a z každej strany osolíme a okoreníme. Na vrch poukladáme nakrájané pomaranče a mandarínky. Na prvú vrstvu pridáme ďalšiu a zalejeme olivovým olejom. Necháme marinovať, najlepšie cez noc. Lososa potom len krátko opražíme na oleji.

    Morčacie mäso je zdravé a výživné: Čítajte na ďalšej strane >>>

    Pečené morčacie prsia s fazuľkou a cibuľou

    Zdroj: Peter Záhradník

    Morčacie mäso sa dá urobiť na viaceré spôsoby.

    45 min
    stredná náročnosť
    8 porcií

    Suroviny: 1 kg morčacích pŕs, 500 g zelených fazuliek, 5 cibúľ, 3 PL masla.

    Na marinádu: 5 PL olivového oleja, 2 PL plnotučnej horčice, 1 KL tekutého čili, 1 KL soli, 1 KL tymianu, 1 KL sušeného cesnaku.

    Postup: Z potrebných surovín pripravíme marinádu. Morčacie prsia priečne rozkrojíme na tenké plátky a z oboch strán ich osolíme. Plátky mäsa potrieme marinádou. Mäso prudko opečieme na panvici a preložíme ho na vymazaný pekáč. Zalejeme trochou vody a dáme piecť na 15 minút do rúry pri teplote 180 stupňov. Na masle osmažíme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. K osmaženej cibuli pridáme mrazené fazuľky a dusíme 10 minút. Po 15 minútach pridáme fazuľkovú zmes k mäsu a pečieme ďalej pri teplote 200 stupňov 15 minút.

    Ako dezert netradičný koláč: Recept na ďalšej strane >>>

    Jogurtový koláč s olivovým olejom

    Zdroj: shutterstock

    Sladké po obede musí byť! Ale môže to byť aj zdravé.

    60 min
    nízka náročnosť
    12 porcií

    Suroviny: trošku masla na vymastenie formy, 128 g hladkej múky, 100 g krupicového cukru, ½ prášku do pečiva, jedlá sóda, 125 ml bieleho gréckeho jogurtu, 60 ml slnečninocého oleja, soľ, 1 ČL pomarančovej kôry, 1 PL pomarančovej šťavy, ½ ČL vanilkového extraktu, 1 vajce, 2 pomaranče, práškový cukor.

    Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C. Maslom vymažeme tortovú formu s priemerom asi 20 cm. V mise zmiešame múku, krupicový cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ. Potom vmiešame jogurt, olej, kôru a šťavu z pomaranča, vajce a vanilkový extrakt. Vlejeme do formy a pečieme asi 25 minút. Necháme vychladnúť. Na vrch môžeme poukladať mesiačiky pomaranča a koláč posypeme práškovým cukrom.

    Diskontné ceny Lidla vo fotogalérii!

    Prečítajte si tiež:

    Vyberáme pre vás niečo PLUS