Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Inšpirujte sa Vačkovou a Pohlreichom - a predtým nakúpte za diskontné ceny!

Reklama

Rozmýšľate, čo uvariť cez víkend? Skúste to rýchlo a jednoducho ako známi Česi a Slováci. Máme pár receptov, ktoré zvládne každý, ale chutia výborne. A predtým nezabudnite nakúpiť za diskontné ceny v Lidli!

Ryba na paradajkách podľa výživovej poradkyne Sone Lovichovej

Zdroj: archív

Soňa Lovichová je výživová poradkyňa, takže jej recept je určite zdravý.

40 min
nízka náročnosť
4 porcie

Zdroj: archív

Ryba na paradajkách je zdravá, diétna a rýchlo hotová.

Suroviny: aljašská treska, ½ citróna, 200 g šampiňónov, cibuľa, cherry paradajky, čerstvé lístky bazalky.

Postup: Na pekáč poukladáme rybu. Na ňu dáme na kolieska pokrájaný citrón. Nakoniec pridáme pokrájané šampiňóny a cibuľu. Dáme piecť. Keď sa odparí voda zo šampiňónov, na rybu pokladáme paradajky a ešte chvíľu zapečieme. Na tanieri ozdobíme čerstvými lístkami mäty.

Niečo rýchle a zdravé podľa Haliny Pawlowskej na ďalšej strane!

Ľahké cuketové kari s ryžou podľa spisovateľky a moderátorky Haliny Pawlowskej

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CCeGo8THEzh/

Halina Pawlowska neje iba sladké, občas si dá aj niečo zdravé.

25 minút
nízka náročnosť
4 – 5 porcií

Zdroj: archív

Cuketa na karí je zdravá a rýchlo hotová.

Suroviny: 1 nelúpaná cuketa nakrájaná na kocky, cesnak, zázvor, 1 cibuľa nakrájaná na kocky, 1 polievková lyžica masla, 2 lyžice strúhaného syra, soľ, čierne mleté korenie, ryža basmati.

Postup: Maslo rozpustíme na panvici, pridáme cibuľu, cuketu, nastrúhaný závor a nakrájaný cesnak podľa chuti. Dusíme päť minút. Pridáme nastrúhaný syr, osoľte, okoreňte. K tomu si uvaríme ryžu.

Karfiol trochu inak: Ako ho robí Zuzana Vačková? Čítajte ďalej!

Zapekaný karfiol s hubami podľa herečky Zuzany Vačkovej

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CmvxwEwM9MS/

Zuzana Vačková si tiež potrpí na stravu.

40 min
nízka náročnosť
4 porcie

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Karfiol určite varíte, ale herečka ho urobila trochu inak.

Suroviny: 1 veľký karfiol, 300 g čerstvých húb, 100 g strúhaného syra, soľ, korenie, 250 ml smotany na šľahanie, 3 vajcia, 1 cibuľa, maslo, 1 lyžica hladkej múky, 2 lyžice strúhanky

Postup: Na masle opražíme cibuľu a nakrájané huby. Karfiol uvaríme v slanej vode. Vajcia, polovicu syra a smotanu dobre vymiešame. Uvarený karfiol rozoberieme na ružičky. Vložíme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy. Navrch rozložíme pražené huby, zalejeme syrovou omáčkou a na 20 minút dáme piecť pri teplote 180 °C. Po 20 minútach posypeme zvyšným syrom a zapekáme ďalších 10 minút. Hotové porcie posypeme petržlenovou vňaťou, podávame so zemiakmi a zeleninou.

Ani šéfkuchár Pohlreich nemá vždy zložité recepty! Čítajte ďalej!

Pečené morčacie stehná so slaninou podľa šéfkuchára Zdeňka Pohlreicha

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CTL3zGMDsxQ/

Zdeněk Pohlreich má maškrtný jazyk, nie všetko mu chutí.

100 min
nízka náročnosť
3 – 4 porcie

Zdroj: Peter Záhradník

Morčacie stehná majú chutné a zdravé mäso.

Suroviny: 2 morčacie stehná dolné, 2–3 väčšie vetvičky cherry paradajok, 4 vetvičky rozmarínu, maslo, 500 g zemiakov, 120 g slaniny nakrájanej na plátky, olivový olej, morská soľ, voda, čierne mleté korenie.

Postup: Morčacie stehná umyjeme a osušíme. Potom z všetkých strán osolíme a okoreníme, potrieme ich olivovým olejom a spolu s vetvičkami rozmarínu obalíme plátkami slaniny. Položíme ich do pekáča, poukladáme na ne plátky masla, pokvapkáme olejom, mierne podlejeme vodou a pečieme 90 minút pri 180 °C. Počas pečenia mäso podlievame vodou a prelievame výpekom. Po polhodine pečenia pridáme do pekáča umyté a na polovice pozdĺžne prekrojené zemiaky a vetvičky cherry paradajok.Všetko upečieme domäkka.

Za diskontné ceny nakúpite v Lidli: Pozrite sa TU!

Prečítajte si tiež:

Vyberáme pre vás niečo PLUS