VÍKENDOVÉ VARENIE: Navarené za pár minút a ešte aj za diskontné ceny!
13. 1. 2023, 12:50 (aktualizované: 1. 6. 2024, 14:47)

Ponáhľate sa s varením? Skúste recepty, ktoré sú úplne jednoduché a nezaberú vám veľa času. Suroviny na ne nakúpite za diskotné ceny v Lidli.
Zdroj: NMH
Zdroj: Lidl
Zdroj: Lidl
Galéria k článku
Kuracie rolky na zelenine
Zdroj: Peter Záhradník
Kuracia rolka sa dá urobiť na viacero spôsobov.
Príprava: 45 minStredná náročnosť
2 porcie
Suroviny: 500 g kuracie prsia nakrájané na hranolky, 200 g schwarzwaldská šunka, 150 g nízkotučný plátkový syr, 1 cuketa, 350 g brokolica, špáradlá, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, sójová omáčka.
Postup: Mäso osolíme, okoreníme a ďalšopaprikujeme. Brokolicu premyjeme, okoreníme a zabalíme do alobalu. Cuketu umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kolieska a ochutíme sójovou omáčkou. Hranolky mäsa obalíme v plátku syra, schwarzvaldskej šunke, zafixujeme špáradlom a spolu s brokolicou a cuketou pečieme v rozohriatej rúre 15 minút pri 160°C.
Vyskúšajte najklasickejšie špagety, ako ich milujú Taliani! Čítajte na ďalšej strane!
Špagety s cesnakom a olivovým olejom
Zdroj: Shutterstock
Špagety sú klasikou talianskej kuchyne. Z8klad je cesnak a olivový olej.
20 minút
nízka náročnosť
4 porcie
Suroviny: 400 g špagety, 100 g parmezán, 3 PL extra panenský olivový olej, 5 strúčikov cesnak, 1 ks feferónka, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie.
Postup: Pokrájaný cesnak opražíme odsek Štýlovanie: TEXT_OTVARAK.na rozohriatom olivovom oleji, mierne posolíme a okoreníme. Pridáme pokrájanú feferónku a chvíľku opekáme. Uvaríme špagety v posolenej vode al dente a dôkladne premiešame. Na záver cestoviny posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou, opäť premiešame a servírujeme. Postrúhaný parmezán podávame zvlášť.
Niečo menšie kedykoľvek cez deň! Čítajte na ďalšej strane!
Bageta s mozzarellou
Zdroj: archív
Zapečená bageta je rýchlo hotová, zasýti a chutí.
25 min
nízka náročnosť
2 porcie
Suroviny: 2 menšie bagety, 150 g masla, 2 gule mozzarelly, 2 strúčiky cesnaku, hrsť bazalky, soľ, mleté čierne korenie.
Postup: Rúru rozohrejte na 200°C. Maslo zmiešajte s mozarrellou, cesnakom a bazalkou,osoľte a okoreňte. Do bagety urobte šikmé zárezy a do nich dajte zmes masla a mozzarelly. Pečte 15 minút.
Klasika, ktorá síce vyžaduje viac času, ale pochutnáte si! Čítajte na ďalšej strane!
Plnený bravčový bôčik
Zdroj: Wittekova Laura Spolocnost7plus
Bravčový bôčik je výborý aj s plankou.
120 min
stredná náročnosť
6 porcií
Suroviny: 600 g bravčový bôčik, podľa chuti soľ a trochu rasce, na plnku: 2 ks žemľa, 30 g maslo, 2 ks vajce, podľa chuti soľ, trochu mletého čierneho korenia, trochu nasekanej petržlenovej vňate, 1,5 dl mlieka.
Postup: Bravčový bôčik umyjeme, ostrým nožom vykostíme, urobíme kapsu a znútra i zvonka posolíme. Naplníme, otvor zošijeme, na pekáč dáme kosti a na ne položíme plnený bôčik kožkou dolu. Podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme asi 10 min. Potom mäso obrátime, kožu narežeme na štvorčeky, ale nie hlboko, aby sa plnka nevytlačila pri pečení. Kožu posypeme rascou a soľou a upečieme do červena za občasného polievania šťavou. Upečený bôčik pokrájame, uložíme na misu a podlejeme šťavou. Podávame so zemiakmi a šalátom.
Plnka: Maslo a žĺtky vymiešame, pridáme žemle pokrájané na malé kocky a navlhčené mliekom, z bielkov ušľahaný sneh, čierne korenie, soľ, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a dobre rozmiešame.