Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Super obed pre školákov za vysvedčenie za diskontné ceny z Lidla

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
    Reklama

    Je tu koniec školského roka a začiatok prázdnin, čo deti určite nesmierne teší. Nech už mali známky akékoľvek, uvarte im dobrý obed, nech dvojmesačné voľno odštartujú v plnej paráde. Predtým nakúpte za diskontné ceny v Lidli.

    Krémová hrášková polievka

    Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó

    Hrachová polievka je chutná a zdravá.

    40 min.
    nízka náročnosť
    4 porcie

    Suroviny: 400 g zeleného hrášku, 2 zemiaky, 2 PL oleja, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný muškátový oriešok, 1 krajec chleba, 1 KL masla

    Postup: Cibuľu nakrájame najemno a opražíme na troške oleja. Pridáme nakrájaný zemiak a zelený hrášok, orestujeme. Zalejeme asi 7 dl vody. Ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Varíme asi 20 minút. Pred koncom varenia odoberieme zopár hráškov a celú polievku dôkladne rozmixujeme. Guličky hrášku vrátime naspäť do polievky. Roztopíme trochu masla a pridáme nakrájaný chlieb na malé kocky. Opražíme a podávame s polievkou.

    Kuracie stehná majú deti radi: Recept na ďalšej strane

    Točené kuracie stehná

    Zdroj: Pinterest

    Pečené vykostené kuracie stehná deti ocenia.

    55 min.
    nízka náročnosť
    5 porcií

    Suroviny: 5 vykostených kuracích stehien, 5 plátkov salámy alebo šunky, 1 veľká farebná paprika, 1 zelená paprika, 1 menší pór, 5 ČL horčice, 5 ČL kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1,5 dcl vody alebo hydinového vývaru, 3 PL oleja, ½ PL hladkej múky

    Postup: Vykostené kuracie stehná potrieme horčicou, naukladáme na ne striedavo pásiky červenej a zelenej papriky a póru. Zakryjeme plátkom šunky a potrieme smotanou. Mäso stočíme do závitku a previažeme kuchynským špagátom. Na oleji závitky prudko opečieme z každej strany a uložíme do iného hrnca. Až vtedy ich osolíme. Do výpeku pridáme hladkú múku, opražíme a zalejeme vývarom za stáleho miešania. Omáčku nalejeme na mäso a dusíme pod pokrievkou asi pol hodiny.

    Lososom deti tiež nepohrdú: Recept na ďalšej strane

    Losos s cestovinami

    Zdroj: Shutterstock

    S lososom sú veľmi dobré cestoviny.

    30 min.
    nízka náročnosť
    1 porcia

    Suroviny: farebné cestoviny, 1 lososový filet, olivový olej, 1 šálka varenej bielej fazule, biely jogurt

    Postup: Cestoviny uvaríme. Na teflónovej panvici najemno potretej olivovým olejom opečieme natenko nakrájaného lososa. Domäkka uvaríme biele fazuľky a zmiešame ich s jogurtom. Na cestoviny naservírujeme jogurtové fazuľky, navrch rybu a takto vrstvy striedame.

    Na záver musí byť sladká bodka! Recept na ďalšej strane

    Tvarohovo-nektárinkový koláč

    Zdroj: archív Dobré jedlo

    Tvarohový koláč s nektárinkami je super!

    60 min.
    nízka náročnosť
    12 porcií

    Suroviny na cesto: 250 g hladkej múky, 125 g masla, 40 g práškového cukru, 1 žĺtok, štipka soli
    Suroviny na náplň: 750 g tvarohu, 2 citróny, 2 vajcia, 250 g smotany, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 600 g nektáriniek, 50 g škrobovej múčky

    Postup: Z múky, masla, cukru, zo žĺtka a soli vypracujeme hladké cesto. Na pol hodiny ho uložíme do chladu. Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou, so žĺtkami, s cukrom, so šťavou a s kôrou z citrónov. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Z cesta tretinu odložíme, zvyšok vyváľame a dáme na plech. Potrieme tvarohovou zmesou, na vrch poukladáme nektárinky a zvyšok vychladnutého cesta nastrúhame navrch koláča. Pečieme 45 minút pri 175 °C.

    Za aké diskontné ceny nakúpite v Lidli sa pozrite TU!

    Prečítajte si tiež:

    Vyberáme pre vás niečo PLUS