Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Riskujete otravu či infekciu! 10 potravín, ktoré po dátume spotreby nejedzte: Číslo 5 prekvapí!

7. Morské plody

Vodné znamenia: Rak, Škorpión a Ryby

Zdroj: Shutterstock

Ryby a morské plody majú veľmi krátku trvanlivosť a po dátume spotreby sa môžu stať toxickými. Pri ich konzumácii po expirácii hrozí vážna otrava jedlom. Pokazené ryby majú nepríjemný zápach amoniaku a slizký povlak na povrchu.

8. Vajcia

V minulosti nemali gazdinky možnosť uchovávať vajcia v chladničke, a preto si museli vedieť poradiť inak.

Zdroj: shutterstock

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo je salmonelóza a ako sa nakazíte? Dajte si pozor na tieto potraviny
    Zdroj: mh

    Vajcia sú známe ako potenciálny zdroj salmonely. Po prekročení dátumu spotreby môžu hniť a obsahovať škodlivé baktérie. Ak si nie ste istí ich čerstvosťou, môžete vykonať test s vodou – čerstvé vajcia klesnú ku dnu, zatiaľ čo pokazené plávajú.

    9. Mlieko a mliečne výrobky

    Zdroj: Shutterstock

    Mliečne produkty ako mlieko, jogurty či smotana majú relatívne krátku trvanlivosť. Po jej uplynutí môžu začať kysnúť, čo môže viesť k tráviacim problémom. Niektoré plesňové syry môžu byť aj po dátume bezpečné, ale ak sa na iných druhoch syrov objaví pleseň, je lepšie ich vyhodiť.

    Reklama

    Strana

    2/3

    Vyberáme pre vás niečo PLUS