Reklama

REBRÍČEK najlepších párkov sveta: Je medzi nimi aj TÁTO slovenská klasika!

Reklama

Ďalší rebríček jedál, v ktorom má svoje zastúpenie aj Slovensko! V zozname 50 najlepších párkov a klobások z celého sveta sa nachádza aj jedno slovenské jedlo - spišské párky!

Jeme ich s kečupom, horčicou a poriadne veľkým krajcom chleba! Hovorí sa však, že výroba spišských párkov bola hotovou alchýmiou. Ich vznik sa datuje na začiatok 20. storočia v Spišskom Podhradí. Do roku 1950 ich vyrábalo v meste viacero uznávaných mäsiarskych majstrov ako Štefan Varsányi, Michal Griger, neskôr Španer so svojím zaťom Štefanom Blaškom. Vynálezcom párkov bol však mäsiarsky majster Varsányi.

Za najlepšie párky hlasovali ľudia z celého sveta. Rebríček zverejnil portál Tasteatlas, ktorý hodnotí jedlá a reštaurácie z celého sveta.

Anketa

Spišské párky sa jedia s...

  • KEČUPOM5%
  • HORČICOU79%
  • KEČUPOM AJ HORČICOU15%

Hlasovanie bolo ukončené

Prečítajte si tiež:

Vyberáme pre vás niečo PLUS