Jeme ich s kečupom, horčicou a poriadne veľkým krajcom chleba! Hovorí sa však, že výroba spišských párkov bola hotovou alchýmiou. Ich vznik sa datuje na začiatok 20. storočia v Spišskom Podhradí. Do roku 1950 ich vyrábalo v meste viacero uznávaných mäsiarskych majstrov ako Štefan Varsányi, Michal Griger, neskôr Španer so svojím zaťom Štefanom Blaškom. Vynálezcom párkov bol však mäsiarsky majster Varsányi.
REBRÍČEK NAJLEPŠÍCH PÁRKOV NA SVETE: NA KTOROM MIESTE SKONČILI SPIŠSKÉ PÁRKY?
Za najlepšie párky hlasovali ľudia z celého sveta. Rebríček zverejnil portál Tasteatlas, ktorý hodnotí jedlá a reštaurácie z celého sveta.
Prečítajte si tiež:
- Za TIETO dvojeurovky môžete dostať TISÍCE EUR! Máte ich v peňaženke? Pozrite sa, ktoré to sú!
- REBRÍČEK Pacienti vybrali najlepšie a najhoršie nemocnice: Posledné miesto by ste NEČAKALI!
- 10 potravín, ktoré NIKDY nedávajte do mikrovlnky: Číslo 8 v nej zohrieva každý, hrozí OTRAVA!