Reklama

REBRÍČEK najlepších párkov sveta: Je medzi nimi aj TÁTO slovenská klasika!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    VIDEO Tri slovenské jedlá to dotiahli do rebríčka najhnusnejších jedál sveta: Ktoré to sú?
    Reklama

    Ďalší rebríček jedál, v ktorom má svoje zastúpenie aj Slovensko! V zozname 50 najlepších párkov a klobások z celého sveta sa nachádza aj jedno slovenské jedlo - spišské párky!

    Jeme ich s kečupom, horčicou a poriadne veľkým krajcom chleba! Hovorí sa však, že výroba spišských párkov bola hotovou alchýmiou. Ich vznik sa datuje na začiatok 20. storočia v Spišskom Podhradí. Do roku 1950 ich vyrábalo v meste viacero uznávaných mäsiarskych majstrov ako Štefan Varsányi, Michal Griger, neskôr Španer so svojím zaťom Štefanom Blaškom. Vynálezcom párkov bol však mäsiarsky majster Varsányi.

    Za najlepšie párky hlasovali ľudia z celého sveta. Rebríček zverejnil portál Tasteatlas, ktorý hodnotí jedlá a reštaurácie z celého sveta.

    Anketa

    Spišské párky sa jedia s...

    • KEČUPOM5%
    • HORČICOU79%
    • KEČUPOM AJ HORČICOU15%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Prečítajte si tiež: