Máte chuť na HAMBURGER? Tak si ho urobte! VÍKENDOVÉ VARENIE má recept a za diskontné ceny
28. 10. 2022, 13:00 (aktualizované: 1. 6. 2024, 14:39)

Tentoraz sme na víkendové varenie nachystali dobroty z americkej kuchyne. A predstavte si, zďaleka to nie je iba klasický hamburger! Naše recepty určite vyskúšate aj vy.
Zdroj: Lidl
Zdroj: Lidl
Zdroj: Lidl
Galéria k článku
Chrumkavý chlieb s roztápajúcim sa syrom
Zdroj: internet
Zapečený chrumkavý chlieb so syrom pripravíte rýchlo a je chutný.
Suroviny: 4 plátky staršieho chleba, 4 PL zmäknutého masla, 100 g tvrdého syra
Postup: Starší chlieb potrieme maslom z oboch strán a na miernom ohni v panvici ho opečieme z oboch strán do zlato-hneda. Vždy jeden plát položíme na papier na pečenie, obložíme plátakmi syra alebo postrúhaným syrom, naň položíme druhý opečený plát a zabalíme do papiera. Zabalené chleby položíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na zhruba 10 minút. Potom ich rozbalíme, prerežeme na polovicu (efekt roztekajúceho sa syra) a podávame.
čas prípravy 20 minút
nízka náročnosť
4 porcie
Recept na citrónové kura na ďalšej strane
Citrónový kurací rezeň
Zdroj: archív
Citrónový rezeň je chutný a diétny.
Suroviny: soľ, olivový olej, 1 roztlačený strúčik cesnaku, 2 vajcia, 4 ks kuracích pŕs, strúhanka, 1 citrón nakrájaný na plátky, 3 lyžice kuracieho vývaru, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice kremžskej alebo dijonskej horčice
Postup: V miske alebo v hlbokom tanieri prešľahajte vajce s cesnakom a horčicou. Plátky mäsa namočte najprv vo vajciach, potom pretiahnite strúhankou a dobre ju na mäso pritlačte. Smažte na rozohriatom oleji dozlatista. Osmažené odložte. Do panvice vlejte vývar, citrónovú šťavu a trochu osoľte. Asi 1 minutu povarte, aby ste získali lesklú šťavu. Vložte plátky citrónu, vmiešajte petržlenovú vňať a šťavou polejte rezne.
čas prípravy 30 minút
nízka náročnosť
4 porcie
Hamburger netradične - čítajte na ďalšej strane
Morčací hamburger
Zdroj: archív
Skúste vyskúšať hamburger inak, ako ho poznáme.
Suroviny: 20 g strúhanky, 30 g cibule, 10 g petržlenovej vnate, 5 g soli, 0,40 g celého čierneho korenia, 1 kg mletého morčacieho mäsa, 2 bielky, 1 strúčik cesnaku, 9 žemlí
Postup: Vo veľkej mise zmiešajte morčacie mäso, strúhanku, cibuľu, bielky, petržlenovú vnať, nadrobno nakrájaný cesnak, soľ a čierne korenie. Keď všetko dobre premiešate, vytvarujte 9 placiek. Osmažte ich a vložte do rozkrojenej žemle. Do žemle pridajte aj majonézu, kapustu, paradajky a inú zeleninu.
čas prípravy 40 minút
stredná náročnosť
9 porcií
Vyskúšajte hroznový koláč: Recept na ďalšej strane
Rýchly hroznový koláč
Zdroj: https://www.coolinari.sk/ROMANA KROCHLAKOVA
Vyskúšajte rýchly hroznový koláč.
Suroviny: 200 g polohrubej múky, 8 g kypriaceho prášku do pečiva, 3 vajcia, 100 g kryštálového cukru, kôru z 1 bio citróna, 120 ml oleja, 350 g hrozna, práškový cukor na posypanie
Postup: V mise mixujte vajcia s cukrom, postupne pridajte citrónovú kôru, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pridajte hrozno, časť nechajte na dozdobenie a zľahka stierkou premiešajte. Prelejte cesto do formy, posypte práškovým cukrom a pečte pri teplote 180 stupňov asi hodinu. Koláč po vytiahnutí z rúry hneď nevyberajte z formy, nechajte ho aspoň 10 minút odpočívať. Oozdobte zvyšným hroznom, prípadne šľahačkou.
čas prípravy 80 minút
stredná náročnosť
8 porcií