Kvasené uhorky sú pochúťkou, ktorú väčšina z nás miluje. Ich osviežujúca chuť dokonale zvýrazní letné dni. Sú skvelým nápadom na ľahké občerstvenie, ale aj ako doplnok napríklad ku grilovanému mäsu. Ale ako ich pripraviť bez chleba a aby boli chrumkavé?

Zdroj: Chudo2307/shutterstock

Zdroj: Pinterest

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Recept na kvasáky je veľmi jednoduchý. Stačí chvíľka trpezlivosti a po 2 dňoch nakladania budú chrumkavé uhorky pripravené na konzumáciu, uvádza web fakt.pl.
Zdroj: Pinterest
Kvasené uhorky chutia najlepšie z kameninového súdka.
Kvasené uhorky sú delikatesou nielen pre svoju jedinečnú chuť, ale aj tým, že ich zväčša pripravujeme iba raz do roka. Odhaduje sa, že sezóna tohto domáceho produktu trvá iba od júna do konca júla, preto sa oplatí mať to pri ich príprave na pamäti.
Ľahko solené uhorky sa dajú nakladať nielen v klasických sklenených pohároch. Na túto úlohu sa perfektne hodia aj kameninové nádoby. Návštevníci trhu na bratislavskej Miletičke to poznajú roky - gazdinky zo Záhoria ich v lete núkajú za primerané ceny.
Čo potrebujeme
Zdroj: Pixel-Shot/shuterstock
Chrumkavé a chutné kvasáky za dva dni? Realita!
Dôležitá je však ich príprava nádoby. Pred začatím je potrebné ju sterilne vyčistiť, najlepšie obariť – stačí ju zaliať vriacou vodou a dôkladne umyť.
Článok aj s receptom pokračuje na ďalšej strane ...
Strana
1/2